تعارضات عرف ، فقه و قانون در رابطه با رضایت زوج در درمان زوجه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: HSLCONF09_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 419
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
دانشجوی رشته حقوق دانشگاه زنجان
چکیده
در مراکز درمانی متعارف است که برای اعمال طبی یا جراحی زوجه علاوه بر مشارالیه از زوج نیز رضایت می گیرند؛ و بدون رضایت شوهر اقدامی جهت مداوا انجام نمی گیرد. بر اساس منابع فقهی و قانون مجازات اسلامی، برای اعمال طبی و جراحی باید از فرد یا ولی وی رضایت گرفت؛ با وجود اینکه رضایت زوج به عنوان سرپرست خانواده در برخی امور غیر مالی زوجه شرط صحت است؛ لکن کسب رضایت زوج در درمان و امور طبی زوجه به دلیل عدم ولایت زوج بر زوجه لزومی ندارد. مراکز درمانی برای احتیاط و اطمینان خاطر و جلوگیری از شکایات احتمالی آینده اقدام به اخذ برائت نامه یا رضایتنامه از همسر می نمایند تا از بروز مشکل برای خودجلوگیری کنند و این در حالی است که فقط ذینفع حق شکایت و اقامه دعوی داشته و این نگرانی نیز بی مورد است. از این رو مقاله حاضر به بررسی فقهی، حقوقی و عرفی این اقدام ( اخذ رضایت زوج) با استفاده از کتب و مقالات فقهی و حقوقی، و همچنین با نگاهی به رویه جاری در عرف به بررسی این "رویه درمانی" پرداخته است.کلیدواژه ها
رضایت زوج ، اقدامات درمانی ، ریاست شوهر ، رضایتمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.