بررسی تیزبینی و عیوب انکساری پس از جاگذاری لنز داخل چشمی کروی در بیماران دارای آب مروارید همراه با آستیگماتیسم منظم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی مشهد، دوره: 11، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JPSR-11-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 345
نویسندگان
استادگروه اپتومتری، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد اپتومتری، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
استاد گروه اپتومتری، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
استادیار گروه چشم پزشکی، بیمارستان فارابی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
استادگروه اپتومتری، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده
هدف:آستیگماتیسم از عیوب انکساری شایع چشمی است و در بیماران نیازمند عمل جراحی آب مروارید نیز از شیوع بالایی برخوردار است. عمل جراحی آب مروارید در بیماران آستیگماتیسم معمولا همراه با کاشت لنز داخل چشمی (Intra Ocular Lens; IOL ) توریک است. اما تحریم های جهانی و گرانی IOL توریک در ایران، گاه منجر به استفاده از IOL کروی و درنتیجه باقی ماندن آستیگماتیسم می گردد. با توجه به میانگین سنی جمعیت ایران که روبه میانسالی دارد، لزوم پرداختن به مسئله آستیگماتیسم و آب مروارید مشخص می گردد. تعیین تیزبینی و عیوب انکساری در بیماران آب مروارید همراه با آستیگماتیسم منظم پس از جاگذاری IOL کروی و بررسی نتایج نسبت به فرمول های محاسبه تعیین قدرت IOL روش بررسی:این پژوهش مقطعی بر روی ۱۰۰ چشم از ۷۲ بیمار ۵۰ تا ۷۵ ساله دارای آستیگماتیسم منظم که در بیمارستان چشم پزشکی فارابی تهران تحت عمل فیکو (Phacoemulsification) و کاشت همزمانIOL کروی قرار گرفته اند، صورت گرفت. تیزبینی دید دور بیماران به روش لوگمار (Logarithm of the Minimum Angle of Resolution: LogMAR) و معاینه عیوب انکساری با استفاده از اتوکراتورفرکتومتر (AutoKeratorefractometer) تاپکن پیش از عمل و یک ماه پس از عمل انجام شد. نتایج حاصل از معاینات قبل و بعد عمل، با توجه به فرمول استفاده شده و رفرکشن هدف (Target refraction)، با استفاده از آنالیز واریانس،t زوجی و همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها:انتخاب رفرکشن هدف پلانو (Plano) منجر به بهبود تیزبینی و عیوب انکساری بیماران شد. میانگین تیزبینی تصحیح نشده قبل و بعد عمل اختلاف معنی داری نشان داد (۰/۰۰۱> p). میانگین تیزبینی تصحیح شده و رفرکشن اسفر قبل و بعد عمل اختلاف آماری معنی داری نشان نداد (۰/۰۵< p). میانگین آستیگماتیسم انکساری و آستیگماتیسم قرنیه قبل و بعد عمل اختلاف معنی داری نشان دادند (۰/۰۰۱> p).نتیجه گیری:سن بیماران، می تواند شاخصی برای انتخاب فرمول مناسب IOL باشد. آب مروارید با ایجاد تغییرات در عدسی چشم موجب آستیگماتیسم شده که با عمل جراحی، آستیگماتیسم نیز کمتر می شود. با اصلاح عیوب انکساری تا پیش از عمل آب مروارید، می توان کیفیت بینایی بیماران را افزایش داد. فرمول SRK/T که بیشترین فراوانی را در بین سه فرمول داشته، نتایج بینایی و انکساری بهتری را همراه داشته است.کلیدواژه ها
آستیگماتیسم, آب مروارید, لنز داخل چشمی, تیزبینی, عیوب انکساریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.