بررسی ارتباط ناهنجاری های سیستم عضلانی اسکلتی با سابقه خانوادگی در دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان طبس
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 292
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPSR-11-1_004
تاریخ نمایه سازی: 5 مرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف:سلامت جسمانی و داشتن وضعیت جسمانی مطلوب از اهمیت ویژه ای در زندگی انسان برخوردار است و تغییرات مثبت و منفی می تواند بر سایر جنبه های زندگی انسان تاثیر بگذارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع وضعیت بدن و ناهنجاری های جسمانی و ارتباط آن با سابقه خانوادگی در دختران ۸ تا ۱۰ ساله شهرستان طبس بود.روش بررسی:جامعه آماری کل ۴۱۰ دانش آموز دختر (۱۰-۸) سال دبستان شهر طبس بودند. برای بررسی ناهنجاری های وضعیتی از تست نیویورک، چارت شطرنجی و خط کش منعطف استفاده شد. پس از غربالگری، پرسشنامه ای برای ارزیابی سابقه ناهنجاری در خانواده برای والدین تهیه و با آن ها ارتباط برقرار شد. برای بررسی رابطه بین ناهنجاری ها و سابقه وجود آن در خانواده از ضریب همبستگی فی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ استفاده شد.یافته ها: از ۴۱۰ دانش آموز دختر ۸ تا ۱۰ ساله طبس، ۳۴۲ نفر (۸۳/۴۱ %) دارای پاسچر معیوب و ناهنجاری بودند و تنها ۶۸ دانش آموز (۱۶/۵۸ %) دارای ناهنجاری نبودند. با، شست کج (۵۹/۰۲ %)، کف پای صاف (۳۲/۲۰ %)، شانه نابرابر (۲۸/۲۹ %) و پای پرانتزی (۲۵/۳۷ %) بیشترین میزان ناهنجاری ها را داشتند. بین ناهنجاری و سابقه ناهنجاری در خانواده آزمودنی ها رابطه مثبت و متوسطی (۰/۴۸=φ ) وجود داشت.نتیجه گیری:در این مطالعه برخی از ناهنجاری های وضعیتی دانش آموزان به طور معنی داری با سابقه ناهنجاری های مشابه در خانواده های دانش آموزان مرتبط بود، بنابراین پیشنهاد می شود تحقیقات بیشتری برای تعیین ماهیت ژنتیکی این ناهنجاری- ها انجام شود. با توجه به یافته های پژوهش حاضر توجه جدی به ایجاد فرصت برای فعالیت بدنی به ویژه برای دانش آموزان دختر و همچنین برنامه های غربالگری کلیه دانش آموزان ضروری است. دانش آموزان دارای ناهنجاری باید در اسرع وقت شناسایی و به مراکز حرکات اصلاحی، فیزیوتراپی و متخصصین ارجاع داده شوند. وجود رابطه در این پژوهش به معنای علیت نیست و برای علت این ناهنجاری ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی عبدالهی
مربی گروه پرستاری، دانشکده پرستاری طبس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
ایوب ایار
مربی گروه پرستاری، دانشکده پرستاری طبس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
منصوره توسلی
دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات یزد ،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، یزد، ایران
حمید عباسی
استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
رزا رهاوی
استادیار گروه رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :