بررسی میزان انطباق برنامه آموزش معماری مدارس فنی و حرفه ای و کاردانش بااهداف آموزش حکمت و هنر در سند تحول بنیادین

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES04_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مومنه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران و دبیر فرهنگ و هنر متوسطه اول ، آموزش و پرورشناحیه دو کرمانشاه ، کرمانشاه، ایران

علی علایی

عضو هیئت علمی دانشکده مهارت و کارآفرینی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

کریم شهبازی

کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی و مدیر دارالقرآن اسراء ۱ آموزش و پرورش اسلام آباد غرب، کرمانشاه، ایران

فرحناز نوروزی

کارشناس ارشد حقوق بین الملل و دبیر الهیات و معارف اسلامی متوسطه اول، آموزش و پرورش اسلام آباد غرب، کرمانشاه، ایران

چکیده

زندگی بشر در طول تاریخ شاهد دگرگونی و تحول بوده، اما این تحولات و تغییرات در هیچ دوره ای به سرعت و گستردگی عصر حاضر نبوده است. این تحولات تمامی نهادهای اجتماعی و از جمله آموزش و پرورش را بسیار متاثر کرده و خواهد کرد. در این بین اسناد بالادستی مانند سند تحول بنیادین و نیز بیانیه گام دوم انقلاب در تلاش است تا با ارائه الگوی مناسب، مدیریت تحولات را به سمت مطلوب راهنمایی کند، راهنمایی بسیار مهم در تحول و تغییر آموزش و پرورش ؛ اسنادی که لازم است سرلوحه هرگونه فعالیت آموزشی و تربیتی قرار گیرد. آموزش معماری نیز به عنوان یکی از کاربردی ترین رشته های هنرستانی در هر دو شاخه متوسطه دوم فنی حرفه ای و کاردانش ارائه می شود. با توجه به این که آغاز شیوه نوین آموزشی در ایران با الهام و بهره گیری از تجارب آموزشی غرب شکل گرفته است. شکل گیری مدارس با موسسان و معلمان غربی در ایران و سپس ایجاد دانشگاه های نوین در سیستم آموزش هنر و معماری مانند دانشگاه تهران، شهید بهشتی و علم و صنعت ایران موجب شکل گیری روند آموزش با سبک غربی و تجارب ایرانی به طور توامان شده است که این خود نشانگر چند سویه بودن همزمان معماری ایرانی و آموزش این هنر در ایران می باشد و یکی از مزایای قابل تامل این هنر کاربردی در ایران است.

کلیدواژه ها

حکمت و هنر، آموزش معماری، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، معماری نوین، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.