نقش ساختمان های بلند مرتبه از نظر منظر شهری در راستای خوانایی محیطنمونه مطالعاتی: برج های امیرعلی و مجتمع دراک شیراز
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: AUGES04_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 367
نویسندگان
سرپرست اداره اجرای احکام شهرداری منطقه ۶ و دانشجو دکتری تخصصی مهندسی معدن
چکیده
تاثیر ساختمان های بلند مرتبه در منظر شهری دارای ابعاد مثبت و منفی زیادی است، شناخت این ابعاد می تواند تصمیم گیرندگان را در جهت اصلاح ساختار شهری و همچنین تبعات مثبت و منفی کمک نماید تا از این بلند مرتبه سازی بر منظر شهری با هدف روشن تر ساختن ابعاد مسئله بپردازد. تاثیر ساختمان های بلند مرتبه بر شهر می تواند از منظرهای مختلف مورد بررسی قرار گیرد اما آنچه در این تحقیق مدنظر است، ارزیابی بلندمرتبه سازی در منظر شهری می باشد. ارزیابی این تاثیر بر اساس سه هدف ۱- عملکردی ۲-هویتی ۳- زیبایی شناسانه صورت می گیرد که به ترتیب ایجاد بیشترین کارایی، معنا و زیبایی در منظر شهری مورد توجه قرار می دهد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش ارزیابی تطبیقی استفاده شده که در آن به بررسی ایجاد فرصت ها و تهدیدها بر اساس قرار گیری ابنیه بلند مرتبه پرداخته می شود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در مکان یابی و معماری بلند مرتبه ها باید تفاوت قائل شد زیرا ابعاد تاثیر گذار این بناها با ابنیه متعارف در منظر شهری متفاوت است. برج های بلند مرتبه دارای مفهوم و منیت تجربه، حذف دیدهای شهری می شود و بر همین اساس باید تصمیمات مناسب در ضوابط معماری، شهرسازی و مکانیابی آنها گرفته شود.کلیدواژه ها
منظر شهری، ساختمانهای بلند مرتبه، خوانایی محیط، برج امیر علی، مجتمع دراکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.