مشارکت ذخیره ساز باتری در بازار روز آتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF12_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی اراک

ابوذر صمیمی

استادیار، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی اراک

حسین شاطری

استادیار، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی اراک

چکیده

مهمترین کاربرد ذخیره سازها در شبکه قدرت، واسطهگری انرژی و خدمات جانبی با بهرهگیری از اختلاف قیمت بازار در بازه های زمانی مختلف است. علاوه بر مزایای اقتصادی، ذخیره سازها موجب بهبود قابلیت اطمینان و پایداری شبکه نیز میشوند. در این مقاله، مشارکت ذخیره ساز باتری ۱(BESS)، در بازار همزمان توان اکتیو و توان راکتیو ۲(JARPM) روز آتی ۳(DAM) بررسی شده است. مدل BESS در نظر گرفته شده در این مطالعه، به صورت پذیرنده قیمت۴ است. در مدل پیشنهادی، در مرحله اول، بازار همزمان توان اکتیو و توان راکتیو در افق زمانی روز بعد، فرمول بندی میشود. سپس بلوکهای توان اکتیو و توان راکتیو ذخیره ساز بعنوان ورودی مدل و با استفاده از اطلاعات قبلی لحاظ میشوند. در مرحله دوم، DAM بدون مشارکت و سپس با مشارکت ذخیره سازها اجرا میشود. نتایج شبیه سازی مدل بر شبکه تست IEEE ۲۴BUS-RTS حاکی از سودآوری -BESSها است.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، ذخیره ساز، بازار روزآتی، توان راکتیو.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.