مطالعه و بررسی تنوع هنر سوزن دوزی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهش در هنر و علوم انسانی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_RAH-6-4_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه آبایی

دانشجو کارشناسی ارشد ارتباط تصویری، موسسه آموزش عالی ناصرخسرو، ساوه، ایران

پژمان دادخواه

مدرس گروه هنر، موسسه آموزش عالی ناصرخسرو، ساوه، ایران

افسانه درویش

مدرس گروه هنر، موسسه آموزش عالی ناصرخسرو، ساوه، ایران

چکیده

سوزن دوزی از جمله هنرهای سنتی ایرانی است که تنوع زیادی داشته و در هر منطقه و اقلیمی به شکل های خاصی ظهور یافته و متعاقبا از طرح های متنوع و با ارزشی تشکیل شده است. در این پژوهش سعی شده ضمن تاملی بر تحولات هنر سوزن دوزی در ایران، تنوع و گوناگونی این هنر سنتی بررسی شود و نقوش و ویژگی آن ها جهت شناخت هرچه بیشتر معرفی شود. بنابر این می توان گفت پژوهش در باب تنوع هنر سوزن دوزی امری مهم و ضروری بوده و مطالعه این هنر می تواند تاثیر مهمی در حفظ و شناخت این هنر اصیل و بومی داشته باشد. پژوهش حاضر از نوع کیفی است و جهت دست یابی به اهداف پژوهشی از روش تحقیق توصیفی-تحلیلی استفاده شده و اطلاعات مورد نیاز با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای و میدانی گردآوری شده اند.

کلیدواژه ها

سوزن دوزی، رشتی دوزی، تفرش دوزی، بلوچ دوزی، صنایع دستی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.