تعیین سهم منابع ثابت آلایندگی در تولید و انتشار آلاینده های هوای شهر اراک با استفاده از روش ضرایب انتشار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM09_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رحیمیان

دانشجوی دکتری مهندسی عمران گرایش محیطزیست، دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت

علیرضا مختارنامه

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت

سید مصطفی سیادت موسوی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت

چکیده

طی چند سال اخیر افزایش آلودگی هوا به معضل بزرگی در شهرهای صنعتی بدل گشته است و به یکی از اصلی ترین نگرانی های محیط زیستی در کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. اثرات مخرب محیط زیستی، کاهش شاخص های سلامتی و اثرات زیانبار اقتصادی از پیامدهای آلودگی هوا در شهرهای بزرگ از جمله اراک است؛ بنابراین با درنظرگرفتن این اثرات مخرب محیط زیستی و بهداشتی آلاینده های هوا، لزوم پژوهش در زمینهآلودگی هوا و تلاش برای یافتن راه حل های مناسب مدیریتی برای کاهش اثرات آن ضروری به نظر می رسد. اولین گام در این زمینه، شناسایی منابع اصلی تولید آلاینده ها و دسته بندی آن ها به منظور تعیین سهم این منابع در ایجاد آلودگی در بازه های زمانی و مکانی مختلف در شهر اراک است. نتایج حاصل از این مطالعات می تواند به عنوان ابزاری مهم در جهت اتخاذ تصمیمات مدیریتی به منظور کنترل و کاهش آلودگی هوا مورد استفاده قرار گیرد. بدین جهت در مطالعه حاضر منابع ثابت آلاینده مهم و تاثیرگذار در شهر اراک شناسایی شده و به تخمین میزان انتشار آلاینده های CO، NOx، VOCs، SOx و PM ناشی از هر یک از این منابع پرداخته شده است. در نهایت سهم منابع در انتشار هر یک از آلایندهها و توزیع انتشار آلاینده هامختلف در شهر اراک مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

کیفیت هوا؛ منابع ساکن آلاینده؛ سیاهه انتشار، انتشار آلایندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.