بررسی روشهای مدل سازی سینتیک خشک کردن مواد غذایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI20_496
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی

سیدمهدی جعفری

وحید لقمانی

فاطمه مهماندوست

چکیده

جهت کنترل دقیق فرایند خشک کردن مواد غذایی درمقیاس صنعتی لازم است به نحوی کلیه تغییرات انجام شده درطی این فرایند را درمقیاس کوچکتر پیش بینی کرد که دراین راستا علم مدلسازی به ما کمک زیادی می کند دراین پژوهش روشهای مختلف مدلسازی سینتیک خشک کردن مواد غذایی ارایه شده است انواع روشهای مدلسازی دراین زمینه روشهای مدلسازی تجربی نیمه تجربی و ریاضی می باشد مدلسازی تجربی و نیمه تجربی به کنترل عملیاتی و بررسی مسائل اقتصادی فرایند خشک کردن و هنگامی که کوتاهی مدت زمان محاسبه مطرح باشد محدود می شود و برای توسعه و تکامل علمی نمی توان به آن اکتفا نمود درصورتی که مدلسازی ریاضی با دیدی علمی تر به مکانیزم های حاکم برفرایند خشک کردن و تغییرات آن می پردازد و درکارهای تحقیقاتی و توسعه و تکامل علمی فرایند کاربرد بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

مدلسازی تجربی - ریاضی - خشک کردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.