مدلسازی و کنترل پیشران هواپیمای توربوالکتریک جزئی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی توربین گاز
  • کد COI اختصاصی: GTC07_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی منتظری

آزمایشگاه شبیه سازی و کنترل سیستم ها، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

افشین خدادادمستشیری

آزمایشگاه شبیه سازی و کنترل سیستم ها، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در سالیان اخیر استفاده از هواپیماهای مسافربری رشد چشمگیری در جهان داشته است. در ارتباط با همین موضوع. مصرف سوخت های فسیلی برایهواپیماها افزایش یافته که منجر به تولید آلاینده های بیشتری شده است. بنابرین مهندسان با در نظر گرفتن مقررات مربوط به حفاظت از محیط زیست.با چالش توسعه هواپیماهای نوآورانه برای انطباق با تقاضای فزاینده بازار مواجه شده اند. همانند خودروهای هیبریدی. یکی از روش های کاهش مصرفسوخت و به دنبال آن آلاینده ها. استفده از یک سیستم الکتریکی در کنار موتورهای متداول توربوفن برای تولید تراست می باشد. در یک هواپیمایتوربوالکتریک جزئی، علاوه بر موتور توربوفن، ژنراتورها بخشی از توان توربوفن را به ماشین های الکتریکی که در یک داکت فن قرار داردند انتقال می دهند.این داکت فن الکتریکی در شرایط کروز ۴۴% از تراست کل هواپیما را تامین می کند. به دلیل ادغام چندین کامپوننت مانند توربوفن ژنراتورها و موتورهایالکتریکی، مدل سازی و کنترل یکی از چالش های اصلی در طراحی و بهینه سازی یک هواپیمای توربوالکتریک جزتی است. از این رو در این مقاله مدلسازیو کنترل جامع پیشران توربوالکتریک جزئی ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

موتور توربوفن، پیشران توربوالکتریک جزئی، مدلسازی، کنترل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.