رتبه بندی موانع مدیریت مدرسه محور با استفاده از تکنیک :TOPSIS مطالعه موردی مدارس متوسطه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی، علوم اجتماعی،علوم تربیتی و آموزشی
  • کد COI اختصاصی: ICPSE07_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حسین زاده

دکترای مدیریت آموزشی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سعید شیخی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، آموزش و پرورش منطقه ۱۵ ، تهران، ایران

امین مرادی

اکارشناسی ارشد حسابداری آموزش و پرورش شهرستان ابدانان، ایلام، ایران

سیما سلطانی

کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز آبدانان، ایلام، ایران

سجاد شیخه

کارشناسی ازشد حسابداری آموزش و پرورش ناحیه ۳ کرج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: حرکت بسوی مدیریت مدرسه محور از تحولات بارز نظامهای آموزشی طی دو دهه اخیر به شمار میرود. این تحول به منظور بهبودعملکرد مدرسه و ارتقای کیفی آموزش انجام میشود. مدیریت مدرسه محور رهیافتی اصلاحی برای اعمال نوعی کنترل غیرمتمرکز است که فرصتهایی برای تصمیم گیری تک تک مدارس و افراد ذی نفع فراهم می آورد. هدف اصلی این پژوهش رتبه بندی موانع مدیریت مدرسه محور از نظر مدیران و معاونین با استفاده از تکنیک TOPSIS بود.روش: جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی مدیران و معاونین مدارس متوسطه شهرستان قرچک بود که از آن میان تعداد ۵۲ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از بررسی پیشینه پژوهش و مصاحبه با افراد نمونه موانع مدیریت مدرسه محور شناسایی گردید سپس با استفاده از تکنیک TOPSIS این موانع رتبه بندی گردید. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامهای محقق ساخته مشتمل بر ۵ مولفه ومجموعا ۴۵ گویه بود که ضریبپایایی آن عدد ۰.۸۷ محاسبه گردید.یافته ها: از بین موانع احصاء شده در مسیر مدیریت مدرسه محوری، عامل "قدرت و سیاست" با شاخص ۰.۵۱۶۶ از نظر مدیران و معاونین شرکت کننده در پژوهش در رتبه ی اول و دارای بیشترین اهمیت و "عامل مدیریتی" با شاخص ۰.۴۶۱۳ در رتبه پنجم و دارای کمترین اهمیت بود . نتیجه گیری: مدیریت مدرسه محور هنگامی موفق میشود که وزارت آموزش و پرورش بتواند در سطح ملی ساز و کارهای مناسب و ظرفیت تشکیلاتی و سازمانی کافی برای راهبری و تحقق هدفها و راهبردهای ملی و جلوگیری از تشدید اختلاف سطح بین مناطق و مدارس، فراهم آورد. معنای واقعی مدیریت مدرسه محور تفویض قدرت واقعی به مدرسه در زمینه انتخاب و ترکیب کارکنان و به کارگیری یک بودجه کاملا غیرمتمرکز است

کلیدواژه ها

مدیریت مدرسه محور، موانع مدرسه محوری، تکنیک تاپسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.