حقوق شهروندی متهم درحقوق ایران و دراسنادبین المللی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF10_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 299
نویسندگان
عضوهیات علمی دانشگاه پیام نور
چکیده
حقوق شهروندی حقوقی است که یک فرد در جامعه ای که زندگی می کند ازان بهره مند می شود ومی تواند ازتعرض به ان جلوگیری نموده وضمن حمایت قانون واجتماع از ان درصورت ضرورت ونیاز ان را مطالبه نماید. مساله ای که نظامهای حقوقی را به چالش می کشد این است که این حقوق زمانی که کسی درمعرض اتهام به ارتکاب جرم قرار می گیرد بیش از هرزمانی به مخاطره می افتد.این تحقیق باروش توصیفی وتحلیل حقوقی، به حقوق شهروندی ودفاعی متهم دردادرسی های کیفری می پردازد. هدف از این تحقیق تبیین این گزاره است که هیچ یک ازاختیارات قانونی که برای اجرای عدالت واحقاق حق پیش مقرر شده است نباید موجب تضییع این حقوق شود. یافته های تحقیق نشان می دهدکه درقوانین داخلی واسناد بین المللی ومنطقه ای مقررات متعددی برای رعایت این حقوق پیش بینی شده است. درپیشینه تحقیقات انجام شده درزمینه حقوق شهروندی به حقوق شهروندی متهمان به منزله حقوق دفاعی آنان کمترتوجه شده است. درایران فصل سوم قانون اساسی قانون ایین دادرسی کیفری وقانون احترام به ازادیهای مشروع وحفظ حقوق شهروندی مقرراتی را در زمینه حقو ق دفاعی وشهروندی متهم پیش بینی نموده اند. درسطح جهانی اعلامیه جهانی حقوق بشر میثاق بین المللی حقوق مدنیوسیاسی اعلامیه اسلامی حقوق بشر ازمهمترین اسنادی هستند که قواعدی راجع به حقوق شهروندی والزامات راجع به ان را پیش بینی نموده اند. مع الوصف رعایت حقوق دفاعی وشهروندی افرادزمان دستگیری وبازداشت واجد اهمیت شایانی است که لزوم رعایت آن بیش ازپیش ضرورت دارد.کلیدواژه ها
حقوق شهروندی،متهم،تحقیقات مقدماتی،اسنادبین المللیمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.