بررسی مزایا و تاثیرات گیمیفیکیشن بر دنیای تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات،کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT15_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان سعادت

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز،ایران

امیر رضا استخریان حقیقی

استادیار گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز ،ایران

چکیده

گیمیفیکیشن ابزاری است که یکی از چالش برانگیزترین حوزه های مهندسی نرم افزار در نظر گرفته شده است .از زمان آغاز آن در حدود سال ۲۰۱۰، گیمیفیکیشن به یکی از فن آوری های برتر و روندهای نرم افزاری تبدیل شده است.گیمیفیکیشن باید قادر به افزایش توانایی یک سیستم یا یک سرویس برای برآورده کردن نیازهای ذاتی باشد و در نتیجه باید در تغییر رفتارها نیزمفید باشد. هدف اصلی گیمیفیکیشن، یعنی اجرای عناصر طراحی بازی در زمینه های دنیای واقعی برای اهداف غیر بازی، پرورش انگیزه و عملکرد انسان با توجه به یک فعالیت معین است. این مطالعه یافته های بیش از ۲۰مقاله در حوزه گیمیفیکیشن را مورد بررسی قرار میدهد.نتایج مثبت حاصل از استفاده گیمیفیکیشن در حوزه های مختلف در این مطالعات جمع آوری شده است.به طور کلی هدف این پژوهش بررسی تاثیرات مثبت گیمیفیکیشن در حوزه های مختلف تجارت الکترونیک است. بررسی اثرات گیمیفیکیشن بر خرید آنلاین و آموزش انلاین به طور کلی در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند.در این بین به بررسی موضوعات جانبی در حوزه گیمیفیکیشن همچون اثرات انتخاب عناصر طراحی بازی ، تفاوتهای جنسیتی در روند اجرای گیمیفیکیشن و همچنین معرفی روشی برای ارزیابی اثربخشی پرداخته میشود. . نتایج حاکی از آن است که گیمیفیکیشن می تواند تاثیر مثبت قابل توجهی بر ارضای نیازهای درونی کاربران چه در حوزه بازاریابی و فروش و چه در حوزه آموزش داشته باشد .اما نحوه انتخاب عناصر بازی و تحلیل بهتر مخاطبان میتواند برعملکرد بهتر آن موثر باشد.

کلیدواژه ها

گیمیفیکیشن، عناصر بازی، انگیزه، ارزش درک شد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.