سنتز چارچوب های فلزی آلی و کاربرد آنها در بسته بندی مواد غذایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF10_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو خضرلو

دانشجوی کمیته تحقیقات دانشجویی، دکتری بهداشت و ایمنی موادغذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

هاجر ذوالفقاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی موادغذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

محمود علیزاده ثانی

مرکز پژوهش های علمی دانشجویی، دانشجوی دکتری بهداشت و ایمنی موادغذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

میلاد توسلی

دانشجوی کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشجوی دکتری علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

ایمنی محصولات غذایی، به ویژه در سطح مصرف کننده، یک نگرانی عمده در سراسر جهان است. حفظایمنی محصول از مرحله فراوری تا سطح قابل قبول مصرف برای جلوگیری از تاثیر منفی بر سلامت انسانبسیار ضروری است. افزودن مواد عملکردی مانند چارچوبهای فلزی آلی (MOFs) به مواد بسته بندیموادغذایی مسیری را برای اطمینان از ایمنی محصول ایجاد می کند. نقش بسته بندی موادغذایی را میتوانبا کمک ترکیبی از فناوری های منحصر به فرد مانند MOF ها با گروهی از مواد عملکردی دارای خواصشیمیایی و فیزیکی بهبود داد که به سبب مساحت سطح بالا و ساختار متخلخل، در تضمین ایمنیموادغذایی مورد توجه هستند. این مقاله مروری به بررسی کاربرد چارچوب های آلی- فلزی در بسته بندی موادغذایی، روشهای سنتز، سمیت، چشم اندازهای آینده و اهداف استفاده آن در بسته بندی موادغذاییمی پردازد. MOF ها به عنوان عوامل فعال در افزایش ماندگاری، کیفیت و حفظ ایمنی غذاهای بسته بندیشده، عمل می کنند. خواص ضدمیکروبی، حذف مولکول فعال و محصولات غذایی با برچسب نادرست برخیاز چالش های موجود در بسته بندی معمول موادغذایی هستند. بنابراین، ظهور مواد جدید مانند MOF هامی تواند راه حلی برای غلبه بر این چالش ها باشد. ویژگی هایی مانند زیست سازگاری خوب و رفتار عدمواکنش با میزبان باعث شده است که MOF ها بخشی جدایی ناپذیر از بسته بندی مواد غذایی باشند.

کلیدواژه ها

چارچوبهای فلزی آلی، بسته بندی غذا، ایمنی مواد غذایی، سمیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.