برر سی استخراج رنگدانه فیکوسیانین با توجه به متغیر های رشد سویه اسپیرولینا در محیط های کشت مختلف

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF10_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید اشهرشانجانی

دانشگاه دانش البرر

علی شیخی نژاد

سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

نیلوفر حسین پور

دانشگاه علم و فرهنگ

چکیده

فیکوسیانین رنگدانه آبی و ارزشمند سیانو باکتری اسپیرولینا می باشد. میزان رشد سویه اسپیرولیناپلاتنسیس و میزان فیکوسیانین آن در محیط های کشت مختلف با در نظر گرفتن ترکیبات اصلی کربن -نیتروژن- فسفر و ریز مواد موجود در آن ها و همچنین، شرایط استریلیزاسیون مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، محیط های پائولتی، شولسر و زاروک منتخب گردید و از هر محیط کشت ۲ تیمار با شرایطترکیب شدن ریز مواد قبل از استریلیزاس یون با اتوکلاو و ترکیب شدن ریز مواد بعد از آن مورد نظر قرارگرفته شد. محیط های کشت پس از ساخته شدن با حجم عملیاتی ۱۵۰ میلی لیتر در فلاسک های۲۵۰ میلی لیتری قرار گرفتند و پس از تلقیح به میزان ۸ درصد در شرایط دمای اتاق و نور ۳۰۰۰lux cold florescent در بازه ۱۶ ساعت روشنایی و ۸ ساعت تاریکی بر روی شیکر با دور ۱۲۰rpm قرارگرفت.تغییرات رشد در طی بازه ۲۱ روزه با اندازه گیری میزان تغییرات pH ،سنجش جذب نوری، محاسبهمیزان ز یست توده در طول رشد و میزان درصد فیکوسیانین استخراج شده ثبت گردید. نتایج بدست آمدهرفتار های متفاوتی از این سویه در شرایط مختلف نشان داد که با توجه به تفاوت شرایط تاثیر مستقیم درمیزان زیست توده داشت. تیمار محیط کشت زاروک که قبل از استریلیزاس یون تمامی ترکیبات از جمله ریزمواد ترکیب شده بودند بیشترین میزان بیومس (۴gram/liter) را دارا بود. همچنین میزان غلظتفیکوسیانین این محیط، از درصد مناسبی برخوردار بود و محیط ها ی دیگر باتوجه به میزان حداقل کربناتموجود و همچنین تفاوت های فرایند استریلیزا سیون در جایگاه های بعدی قرار گرفتند. بر اساس نتایج میتوان محیط زاروک و شرایط آماده سازی آن را برای رشد سو یه سیانوباکتری اسپیرولینا پلاتنسیس واستخراج رنگدانه فیکوسیانین تعریف نمود.

کلیدواژه ها

اسپیرولینا پلاتنسیس، بیومس، ریزمواد، استریلیزاسیون، فیکوسیانین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.