بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی منابع گیاهی موجود درایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF10_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملکی

دانشجوی کارشناسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

سیدمعین نظری

عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

امروزه دانشمندان و محققان تغذیه درصدد یافتن ترکیبات طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی می باشند. از جمله آنتی اکسیدان هایفنولی سنتتیک مورد استفاده در صنعت غذا BHA ، BHT و BHQ می باشند. این آنتی اکسیدان های سنتتیک فرار، حساسبه گرما بوده و بر پایداری مواد غذایی مطلبوب نیستند، از طرفی استفاده از آنها سلامتی انسان را تهدید می کند. به همین دلیلاستفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی که بتواند جایگزین انواع آنتیاکسیدانهای سنتزی باشد و یا سبب کاهش مصرف آنها شود.همچنین تحقیقات نشان داده اند که گیاهان منابع غنی از ترکیبات با ویژگی های آنتی اکسیدانی هستند، که می توان به گیاه علفهیضه پرداخت که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی است که به دلیل وجود ترکیبات فلاونوئیدی و آنتوسیانین هامیباشند. و همچنین مرزه زراعی یک آنتی اکسیدان طبیعی مناسب و جایگزین خوبی برای آنتی اکسیدان های مصنوعی بوتیلهیدروکسی انیزول جهت پایدارسازی و حفظ کیفیت روغن ماهی کلزا میباشد

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، گیاهان، اکسیداسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.