سواد سلامت پرستاران و چالش مراقبتی پایان زندگی در بیماران کووید ۱۹
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF09_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 437
نویسندگان
کارشناس ارشد پرستاری اورژانس، مربی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
کارشناس ارشد پرستاری اطفال، مربی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده
مقدمه: شیوع همه گیر و جهانی بیماری کرونا (کوید ۱۹) در اواخر سال ۲۰۱۹ مشکلات عدیدهای پیش روی نظام سلامت در تمامدنیا رار قرار داده است. بروز این بیماری در میان جوامع مختلف با مرگ و میر افراد همراه بوده است .(Saberian et al,۲۰۲۱)سواد سلامت محدود یک مشکل بهداشتی شناخته شده است که اغلب منجر به پیامدهای سلامت ضعیفتر میشود (Christensen, ۲۰۱۶) همه گیری کووید ۱۹ و مرگ و میر بالای آن چالشی را برای پرستاران ایجاد کرده است که در موقعیتی کلیدی برای ارائهمراقبت های پایان زندگی با کیفیت بالا برای افراد و خانواده های آنها قرار دارند (Bolt et al., ۲۰۲۱) . علیرغم دانش محدود، پرستاران در سراسر دنیا مراقبت های جسمی، روحی و عاطفی را به بیماران در حال مرگ در طول پاندمی کووید ۱۹ ارائه داده اند.(Castaldo et al., ۲۰۲۲) این مطالعه با هدف، تعیین سواد سلامت پرستاران در مراقبت مربوط به پایان زندگی در زمان پاندمیکووید ۱۹ در جهان انجام شد.روش کار: در این مطالعه مروری مطالعات انجام شده از دسامبر ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۲ با جستجوی کلمات کلیدی در پایگاه دادههای الکترونیک Googlscholar, Sciencdirect, Sid ,Pubmed جستجو شدند و از موتور جستجوی google هم استفادهشد. در مجموع ۲۲ مقاله مرتبط یافت شد، ۱۷ مقاله بر اساس عنوان این پژوهش شناسایی شد و در نهایت بعد از اعمال معیارهایخروج و ورود ۹ مقاله برای بررسی انتخاب شدند .یافته ها: نتایج مطالعات نشان داد، ارائه مراقبت پرستاری در پایان زندگی برای بیماران در حال مرگ و مبتلا به کووید ۱۹ وخانواده های آنها در سراسر دنیا با چالش هایی روبرو می باشد. چالش های خاصی که نیاز به توجه دارند شامل مواردی همچون: تعدادزیاد درگذشتگان در زمان پاندمی، لزوم تضمین مراقبت فیزیکی، عاطفی، بین فردی و معنوی برای بیماران در حال مرگ و حمایتاز خانواده های آنها علیرغم مشکلات؛ ابهام و سردرگمی در مراحل مراقبت از بدن بیماران پس از مرگ، پیامدهای روانی مراقبت ازافراد در حال مرگ در طول همهگیری برای پرستاران می باشد. در خصوص سواد سلامت پرستاران و بحث مراقبت از بیماران در حالمرگ مبتلا به کووید ۱۹ مطالعات بسیار محدود است.نتیجه گیری: وجود چالشهای حل نشده در نحوه برخورد با بیماران در حال مرگ و ضعف در سواد سلامت پرستاران ارائه دهندهمراقبت پایان زندگی به بیماران کووید ۱۹ زمینه ساز کاهش کیفیت خدمات ارائه شده و عدم ارتقاء سلامت در این بیماران می شود.آموزش و اطلاع رسانی به پرستاران در خصوص رفتار بهداشتی مناسب در برخورد با بیماران کووید ۱۹ طبق پروتکل سازمان جهانیبهداشت از افراط و تفریط در رفتارهای بهداشتی آنها جلوگیری مینماید. انجام مطالعات بیشتر زمینه افزایش سطح سواد سلامتپرستاران را فراهم می نماید.کلیدواژه ها
سواد سلامت، پرستاران، پایان زندگی، کووید ۱۹مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.