تاثیر ورزش های ایروبیک و مقاومتی بر کیفیت خواب سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF09_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 432
نویسندگان
مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
استادیار الکتروفیزیولوژی بالینی قلب، گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، بیمارستان آیت الله روحانی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده
سابقه و هدف: اختلال خواب، یک عارضه شایع در سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی، می تواند باعث کاهشکیفیت زندگی سالمندان مبتلا شود. اما مداخلات ساده و کم هزینه مانند ورزش برای بهبود خواب، موردتوجه قرارنمی گیرد. لذا مطالعه حاضر با هدف «تعیین تاثیر ورزش های ایروبیک و مقاومتی بر کیفیت خواب سالمندان مبتلابه نارسایی قلبی» انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، ۶۰ سالمند مرد مبتلا به نارسایی قلبی تیپ دو و سه حضورداشتند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی به روش بلوک بندی به طور مساویوارد گروه آزمون و کنترل شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه" کیفیت خواب پیتسبورگ" استفاده شد.ورزشهای ایروبیک و مقاومتی به مدت ۳ ماه، سه بار در هفته اجرا شد. قبل و بعد از اتمام مداخله، پرسشنامه هاتکمیل و کیفیت خواب افراد دو گروه مقایسه شد.یافته ها: ورزش های ایروبیک و مقاومتی باعث بهبود مدت خواب (۷۷ / ۰ ± ۲۳ / ۰)، میزان بازدهی(۰۱ / ۱±۷۳ / ۰)،کیفیت ذهنی خواب (۹۳ / ۰ ± ۶ / ۰) و عملکرد روزانه (۱۴ / ۱ ± ۰۶ / ۰) شد (P< ۰/۰۵)، اما بر اختلالخواب، تاخیر در بخواب رفتن و مصرف داروهای خواب آور تاثیری نداشت.نتیجه گیری: ورزش های ایروبیک و مقاومتی با بهبود کیفیت خواب و برخی از شاخص های برایند خواب بهبهبود عملکرد روزانه سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی کمک می کند.کلیدواژه ها
ورزش ایروبیک، تمرین مقاومتی، نارسایی قلبی، سالمندی، خوابمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.