شیوع سوءتغذیه و عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان مدارس ابتدایی شهری و روستایی، شهر آبادان در سال ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF09_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده الهامی

مربی، کارشناس ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران

فرشید محمدموسایی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران

سمانه نعیمی

دانشجوی ارشد روان پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مریم عزیزی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران

دانیال صیادی مقدم

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران

مرضیه قاسمی

دانشجوی دکترای حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

سوء تغذیه، یکی از مهم ترین مشکلات سلامت عمومی در کل جهان می باشد. بروز این مشکل، اثرات نامطلوبی بر ظرفیت های جسمی وذهنی فرد بخصوص کودکان سنین مدرسه که در سن رشد هستند، دارد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه دانش آموزان مدارسابتدایی مناطق شهری و روستایی شهر آبادان، انجام شد. در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی، نمونه گیری بصورت چندمرحله ای طبقه ای- خوشه ای و تصادفی ساده از میان دانش آموزان دوره ابتدایی شهری و روستایی در شهر آبادان انجام شد و اطلاعات دموگرافیک، قد و وزن۱۱۳۳ دانش آموز، اندازه گیری و . شاخص های کمبود قد برای سن (کوتاه قدی) (Stunting) ، کمبود وزن برای سن (کم وزنی)(Underweight) و کمبود وزن برای قد (لاغری) (Wasting) ، در کودکان محاسبه و با استاندارد NCHS مقایسه گردید. طبق نتایجبدست آمده در این پژوهش، شیوع سوء تغذیه در بین کودکان دبستانی شهرستان آبادان ۸ درصد میباشد. که عواملی همچون سن،جنسیت، محل سکونت، محل تحصیل با سوء تغذیه همبستگی کمی وجود داشت در صورتی که با سطح تحصیلات والدین، همچون سایرمطالعات ارتباط مثبتی مشاهده شد. با توجه به نتایج فوق بنظر میرسد بیشترین عامل تاثیر گذار سطح تحصیلات والدین و آگاهی آنها میباشد. بنابراین میتوان از طریق همکاری با نهادهای مختلف، برگزاری کلاس های آموزشی با مشارکت آموزش و پرورش و تشویق خانوادهها، در جهت ارتقای سطح اجتماعی و فرهنگی خانواده ها و پیشگیری از بروز سوء تغذیه و بهبود هرچه بیشتر وضعیت تغذیه ای جامعه گامبرداشت. وضعیت اقتصادی خانوارها نیز از عوامل مهم در اجرای این آموزش ها می باشد که حتما باید در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

سوء تغذیه، دانش آموزان، مدارس ابتدایی، خوزستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.