شناسایی و جداسازی باکتری های اسید لاکتیک از پنیرهای سنتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI20_451
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا کارگزاری

دانشجوی دکتری صنایع غذایی

راضیه پرتوی

دانشجوی دوره تخصصی بهداشت مواد غذایی

چکیده

تغییرات فرایند تولید شیر و درنتیجه تغییر درکیفیت میکروبی و میکروفلور شیر و صنعتی سازی محصولات لبنی باعث تولید انواع متنوع پنیر شیرخام شده است بدیهی است که پنیرهای تولیدی به شکل صنعتی عطر و طعم مرسوم پنیرهای سنتی را نداشته و یا اینکه دست کم فاقد بخشی از طعم و مزه ی مشخص پنیر سنتی میب اشند که این موضوع دراثر پاستوریزاسیون شیر و استفاده ا زکشت های آغازگر تجاری تعریف نشده درتولید پنیر است پس پنیرهای شیرخام تولید شده به شک لسنتی طعم و مزه ی بیشتر و پروفیل عطر و طعمی گسترده تری نشان داده و ظاهرا ویژگیهای حسی این پنیرها درنتیجه تنوع گونه ها و سوش های محلی و میکروفلور طبیعی شیر می باشد ازاین رو جداسازی و شناسایی سوش های باکتری های اسید لاکتیک برای استفاده به عنوان کشت های آغاز گر و کشت های فرعی برای تولید پنیرهای سنتی از شیر پاستوریزه درمقیاس بالا ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

پنیر سنتی - لاکتیک اسیدباکتری - روشهای فنوتیپی - روشهای ژنوتیپی - PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.