تاثیر اجرایی طرح تحول سلامت برارتقا سلامت سالمندان مردتحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان رامهرمز درسال ۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF09_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی آقایی

گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی . واحد مرودشت . دانشگاه ازاد اسلامی . مرودشت . ایران

عباس قوام

استادیار پژوهشکده علوم محیطی ،پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری کرمان، ایران

محسن فربود

گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی . واحد مرودشت . دانشگاه ازاد اسلامی . مرودشت . ایران

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مسایل عمده جمعیتی در اکثر کشورهای جهان ، مسله سالخوردگی جمعیت و پیامدهای ناشی از آن است. سالمندی دوره ای مهمو حساس از زندگی بشر بوده و مطالعات نشان میدهند بیش از ۸۰ % آنها حداقل دارای یک بیماری مزمن ، حدود ۶۰ % از هزینه های مراقبتهایبهداشتی، ۳۵ % از ترخیص و ۴۷ % از روزهای بستری در بیمارستانها را افراد سالمند تشکیل میدهند . لذا ضروریست همگام با کشورهای توسعه یافتهجهت ارتقا سلامت سالمندان کوشش نمود .مطالعه ای حاضر با هدف تبین تاثیر اجرای طح تحول سلامت بر ارتقا سلامت سالمندان مرد در مراکز بهداشت شهرستان رامهرمز در شهر رامهرمز طیسال ۱۳۹۷ انجام گرفت .روش بررسی: این مطالعه از نوع کیفی،جامعه آماری متشکل ازسالمندان مرد ساکن شهررامهرمز مراجعه داشته به پایگاه سلامت مراکز خدمات جامعسلامت و نمونه گیری به صورت انتخاب تصادفی بود . پس از انجام ۱۲ مصاحبه باز نیمه ساختار یافته داده ها به حد اشباع نظری رسید .محقق بهمنظور تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای نهفته بهره برد .یافته ها : یافته ها منجر به استخراج چهار طبقه اصلی شامل عوامل آموزشی (شش زیرطبقه)، عوامل تغذیه (دو زیرطبقه)، عوامل آگاهی بهداشتی (پنجزیرطبقه) و عوامل بهداشت فردی (چهار زیر طبقه) گردید .نتیجه گیری: . عوامل آموزشی با مهمترین زیر طبقه با عنوان " آموزش بهداشت بر طبق نیاز سن سالمند " ماحصل این تحقیق بحساب آمد . طبقاصول آموزش سلامت لازم است آموزش های ارائه شده به سالمند برطبق نیازهای بهداشتی آنها باشد . تحقیق نشان داد آموزش ها به گروه سالمندان باکیفیت و مطلوب و به روز نمی باشد و تا زمانی که نیازهای بهداشتی درمانی سالمندان جهت پیشگیری اولیه و ثانویه به منظور جلوگیری از وقعبیماریهای مزمن و غیرواگیر ، بصورت صحیح شناسایی نگردد نمیتوان داعیه دار آن بود که اجرای طرح تحول سلامت سبب ارتقا سلامت سالمندان شده است.

کلیدواژه ها

سا لمند ، طرح تحول ، ارتقا سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.