شناسایی و ارزیابی موانع تحقق اهداف عملیاتی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از دیدگاه مدیران و معلمان مدارس استان فارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMTE-14-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احمد مدنی

مدیرگروه

سمیه کوه پیما رونیزی

چکیده

در جهان دایما دستخوش تغییر امروز، هر جامعه­ای نیازمند اجرای اصلاحات در نظام آموزشی خویش است و طبعا جوامعی که از شتاب و شدت دگرگونی­های بیشتر در عرصه­های گوناگون برخوردارند، به این مهم محتاج­ترند و کشور و جامعه فعلی ما هم از این قاعده مستثنی نیست. در همین راستا، سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش ایران در سال ۱۳۹۰ تدوین و به کلیه سازمان­های آموزش و پرورش کشور ابلاغ شد اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این سند هنوز عملیاتی نشده است. لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی و ارزیابی موانع تحقق اهداف عملیاتی سند تحول می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی –پیمایشی می­باشد. جامعه آماری شامل مدیران و معلمان استان فارس در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ می­باشد که با استفاده از فرمول کوکران ۲۴۲ نفر به دست آمد. در بخش جمع­آوری داده­ها از روش میدانی و از پرسشنامه محقق ساخته در ۴۰ گویه با هفت مولفه (موانع فنی، ساختاری، فرهنگی، مدیریتی، مالی و تجهیزات، نیروی انسانی و آمادگی اجتماعی) در قالب طیف هفت درجه ای لیکرت استفاده شد. روایی محتوایی و سازه پرسشنامه تایید شد. پایایی پرسشنامه موانع تحقق اهداف عملیاتی سند تحول از طریق ضریب آلفای کرونباخ ۹۰/۰ برآورد گردید. تحلیل داده­ها در سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم­افزار SPSS و لیزرل انجام شد. یافته­ها نشان داد میانگین تمامی مولفه­های موانع تحقق اهداف عملیاتی سند تحول از میانگین فرضی ۴ کمتر و به نوعی در وضعیت نامطلوب بودند. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین همه ابعاد و مولفه­ها رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین از بین موانع اجرایی اهداف عملیاتی سند تحول، موانع ساختاری و مدیریتی با ۸۳/۰ دارای بیشترین بار عاملی و مانع فرهنگی با ۵۱/۰ دارای کمترین بار عاملی و وزن بودند.

کلیدواژه ها

تغییرسازمانی, نظام آموزش و پرورش, سند تحول, اهداف عملیاتی, موانع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.