CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدلی برای میل به ماندگاری در معلمان سازمان آموزش وپرورش (مطالعه موردی: معلمان دبیرستان های مقطع اول متوسطه آموزش وپرورش شهر تهران)

عنوان مقاله: ارائه مدلی برای میل به ماندگاری در معلمان سازمان آموزش وپرورش (مطالعه موردی: معلمان دبیرستان های مقطع اول متوسطه آموزش وپرورش شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_JMTE-16-4_007
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید علی سجادی - دانشجوی دکترای رشته مدیریت آموزشی، گروه مدیریت آموزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
محمد علی حسینی - دانشیار، گروه مدیریت توانبخشی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و گروه مدیریت آموزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
نادرقلی قورچیان - استاد، گروه مدیریت آموزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
پژوهش کاربردی حاضر با هدف ارائه مدلی برای ارتقاء میل به ماندگاری معلمان آموزش وپرورش صورت گرفت. این مطالعه که از نوع آمیخته می ­باشد، در ۳ بخش کتابخانه ه ای، کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی از تحلیل محتوا استفاده گردید و در بخش کمی از نظر اجرا توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه پژوهش در بخش کیفی متشکل از کلیه خبرگان حوزه آموزش وپرورش (مدیران و معلمین باسابقه) بود که تعداد ۱۹ نفر از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی نیز جامعه پژوهش متشکل از کلیه معلمان دبیرستان های مقطع اول متوسطه آموزش وپرورش شهر تهران به تعداد ۱۰۹۷۵ بود که براساس فرمول کوکران حجم نمونه به­ صورت ۳۷۵ نفر برآورد شد. سپس پرسشنامه میل به ماندگاری بین معلمان مدارس منتخب، توزیع و درنهایت تعداد ۳۲۳ پرسشنامه از معلمان دریافت شد و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه­ ساختاریافته (با خبرگان برای تعیین ابعاد، مولفه ها و شاخص های میل به ماندگاری معلمان و تعیین سازوکارهای پیشنهادی) و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته (حاصل ترکیب مطالعه کتابخانه های و کیفی) بر مبنای مقیاس ۵ درجه ای لیکرت در دو وضعیت موجود و مطلوب بود. روایی پرسشنامه از طریق روایی همگرا و واگرا و پایایی گویه های پرسشنامه نیز با آلفای کرونباخ (۰/۹۶۸) و پایایی ترکیبی (۰/۹۷۰) محاسبه و تایید شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها و روایی پرسشنامه از آزمون های آماری تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون t تک نمونه ای و t وابسته، مدل یابی معادلات ساختاری (SEM)، آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار Smart-PLS استفاده شد. درنتیجه انجام تحلیل عاملی تاییدی، مدل پیشنهادی ارتقاء میل به ماندگاری معلمان با ۲ بعد و ۸ مولفه و ۳۸ شاخص تایید شد که درجه تناسب آن با اطمینان ۰/۹۹ مورد تائید قرار گرفت. همچنین تعداد ۳۰ سازوکار برای ارتقاء میل به ماندگاری معلمان پیشنهاد شد که مدل مربوطه می تواند در ارتقاء میل به ماندگاری باانگیزه معلمان و افزایش کیفیت آموزش وپرورش موثر باشد.

کلمات کلیدی:
میل به ماندگاری, معلمان, عوامل محیطی, عوامل حرفه ای, مدل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1488572/