بررسی تاثیر سیستم های حمل و نقل هوشمند ITS بر مدیریت حمل و نقل شهرهوشمند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ایده های نوین در فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM08_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه موذنی

کارشناس ارشد ریاضی، کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات، شهرداری بیرجند

چکیده

از اساسی ترین زیرساختهای الزم برای توسعه و افزایش سطح رفاه اجتماعی هر کشور وجود حمل و نقل روان و ایمن در آن کشور می باشد. امروزه مشکالت مربوط به حمل و نقل از قبیل: تراکم، تصادفات، آلودگیهای زیست محیطی و ... باعث شده تا تامین حمل و نقل ایمن و کارا یکی از مهمترین مسائل پیشروی اغلب کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه باشد. در جهان امروز حمل ونقل مقوله ای است که تمام مردم بنحوی با آن در ارتباط مستقیم هستند و به موازات رشد و توسعه شهرها، نیاز به خدمات و تسهیلات همگانی نیز افزایش یافته است و این امر به نوبه خود، ابعاد جدیدی به مسایل عمومی شهرها به ویژه مسئله حمل و نقل آن خواهد داد.در سیستم های نوین مدیریت حمل و نقل در شهرهای هوشمند استفاده بهینه از امکانات موجود و فناوری های روز در اهداف برنامه ریزان قرار دارد. در این راستا یکی از اهداف نهایی سیستمهای حمل و نقل ، افزایش بازده شبکه و همچنین افزایش ایمنی وسایل نقلیه و ایمنی راه ها و مسیرهای ارتباطی می باشد. جهت نیل به هدف فوق شبکه حمل و نقل شهری و برون شهری کشور نیازمند سیستم هایی کارا به منظور خدمت دهی به بخش حمل و نقل و از طرفی مدیریت مناسب این سیستم ها است.از مهمترین مزایای استفاده از سیستم های حمل و نقل هوشمند می توان به کاهش تراکم ترافیک و افزایش سطح ایمنی، صرفه جویی در زمان، کاهش مصرف سوخت و بهبود سطح سرویس اشاره کرد. از جمله وسایل قابل اشاره این سیستم، سیستمهای نظارت و ثبت تخلف، سیستم اطلاع رسانی وضعیت هواشناسی، سیستم اخطار به راننده و سیستم اطالع رسانی به هنگام وسیله نقلیه و سهولت در اجرای سریع و به موقع قانون توسط پلیس و افزایش امنیت اجتماعی می باشد که تمام این اجزا در سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS) پیش بینی شده است.

کلیدواژه ها

سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS)، مدیریت حمل و نقل، شهر هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.