بررسی آثار نااطمینانی در متغیرهای کلان اقتصاد ی بر ریسک نقدینگی در شبکه بانکی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: ISCBM02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیره جعفری

دانش آموخته مدیریت مالی، دانشگاه علوم و تح قیقات تهران، ایران .

چکیده

ثبات و خلق فضای مطمئن در اقتصاد، یکی از شرا یط اساسی پیشرفت اقتصادی محسوب میشود. نا اطمینانی فضای اقتصاد با تحت تاثیر قرار دادن ترکیب سپرده های بانکی و تخصیص بهینه منابع در افق زمانی کوتاه مدت و بلندمدت هرگونه فعالیت اقتصادی را مختل و تصمیم های کارگزاران اقتصادی را دچار نوسان میکند؛ در چنین شرایطی هیچیک از کارگزاران اقتصادی نسبت به آینده چشم انداز روشنی ندارند. آشکار است که نا اطمینانی و بی ثباتی فضای اقتصاد کلان به بیثباتی سیستم مالی منجر شده و در نهایت عملکرد و فعالیتهای بانکها را تحت تاثیر قرار میدهد؛ بنابراین برای مدیریت ریسکهای مالی ازجمله ریسک نقدینگی، بررسی اثرات نا اطمینانی و نوسانات متغیرهای کالن اقتصادی بر آن ضروری است. با این رویکرد در مطالعه حاضر اثر آثار نااطمینانی در متغیرهای کلان اقتصادی شامل نرخ ارز، نرخ تورم، شاخص کل قیمت سهام و تولید ناخالص داخلی بر ریسک نقدینگی بانکها بررسی شده است. جهت رسیدن به این هدف ابتدا الگوی خود رگرسیونی جمعی میانگین متحرک برای متغیرهای کلان اقتصادی برآورد، جزء اخلال مدلها مشخص و با استفاده از انواع مدلها ی خانواده GARCH نوسانات مربوط به متغیرهای کلان اقتصادی استخراج شده است. در ادامه پایایی متغیرهای مستقل و وابسته بررسی، مدل پانل برآورد و اثر نااطمینانی در متغیرهای کلان اقتصادی بر ریسک نقدینگی بانکهای پذیرفته شده در بازار سرمایه ایران مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها نشان داد که نوسانات متغیرهای کلان اقتصادی شامل نوسانات نرخ ارز، نوسانات نرخ تورم و نوسانات شاخص قیمت سهام بر ریسک نقدینگی بانکها اثر معنیدار دارد.

کلیدواژه ها

نوسانات نرخ ارز، نوسانات نرخ تورم، نوسانات شاخص قیمت سهام، ریسک نقدینگی بانکها، مدل پانل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.