لیزوزیم و کاربرد آن در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI20_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرناز اسماعیل پور

چکیده

لیزوزیم دربسیاری ازمنابع شامل سفیده تخم مرغ شیرپستانداران بسیاری از ترشحات بدن همچنین درگیاهان و باکتریوفاژ هاه هم وجود دارد لیزوزیم جزئی آنزیم های هیدرولاز بوده و لایه پپتیدوگلیکان باکتریها را هیدرولیز می کند این آنزیم بیشتر برروی باکتری های گرم مثبت ویژه ای اثر دارد اما امروزه با اصلاح ساختار آن دامنه اثرش را به سایر باکتریهای گرم مثبت و منفی افزایش داده اند استفاده از لیزوزیم همراه با سایر ترکیبات آنتی باکتریال مانندنیسین و لاکتوفرین خواص آنزیمی را بهبود می بخشد از آنجا که لیزوزیم بصورت طبیعی دربسیاری از غذاها وجود دارد همچنین مقاومت حرارتی نسبتا بالای آن که باعث حفظ فعالیت ان درغذاهای فرایند شده می شود کاربرد آن را در صنایع مختلف مانند پنیرسازی نگهداری گوشت ماهی بسته بندی غذاها و غیره برای جلوگیری و کنترل رشدمیکروارگانیزم ها افزایش داده که ج ایگزین بسیاری از نگهدارنده های شیمیایی شده است.

کلیدواژه ها

لیزوزیم - آنتی میکروبیال - فسادمواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.