بررسی خصوصیات مارشال در آسفالت بازیافتی حاوی انواع پودرآهن بعنوان پیش نیاز ترمیم القایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN09_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جهاندیده زیارتگاه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- گرایش راه وترابری، دانشگاه گیلان

سیدمحمد میرعبدالعظیمی

استادیار گروه مهندسی عمران- گرایش راه و ترابری، دانشگاه گیلان

مهیار عربانی

استاد گروه مهندسی عمران- گرایش راه و ترابری، دانشگاه گیلان

چکیده

با پیشرفت علم و فناوری و اهمیت رعایت حفاظت از محیط زیست در زمان نگهداری و تعمیر آسفالت، آسفالت بازیافتی به منظور حفظ منابع و کاهش بار ناشی از تولید زباله جایگزین ایجاد روکش جدید آسفالتی شده و در عصر حاضر نسبت به گذشته نیاز به بازیافت آسفالت را چندین برابر کرده که به طبع باعث افزایش استفاده از آسفالت بازیافتی در پروژه های مختلف شده است. واضح است که امروزه بازیافت آسفالت نقش بسیار مهمی در طراحی زیرساخت جاده های پایدارتر و مدیریت پسماند را ایفا میکند. آسفالت بازیافتی استفاده از منابع طبیعی را به حداقل رسانده و مصرف انرژی و گازهای گلخانهای را کاهش میدهد. آلودگی را محدود کرده، بهداشت و ایمنی را بهبود میبخشد. عمده کشورها در حال گذار به سوی استفاده از آسفالت بازیافتی بجای تولید و اجرای روکش آسفالت جدید هستند. تکنولوژی گرمایش القایی یک روشحرارتی نسبتا جدید برای ترمیم مخلوطهای آسفالتی است. که با مواد افزودنی فلزی مانند فیبرهای فولادی، پودرآهن، ذرات و الیاف فولادی موجب هدایت الکتریکی بالای مخلوط و به طبع بروز خودترمیمی در آسفالت میشود. یکی از مشکلاتاضافه کردن افزودنی فلزی به مخلوط آسفالتی کاهش استقامت نمونه در برابر ترک خوردگی و بروز نقاط ضعف درآزمونهای مارشال بوده که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق نمونه ها با استفاده از مصالح سیلیسی با دانه بندی رویه و قیر خالص ۶۰-۷۰ و افزودن پودرآهن در دو اندازه ۴۶ و ۶۳ میکرون و میزان افزودن ۳۰ و ۷۰ درصد حجم فیلر پس از شبیه سازی شرایط آسفالت بازیافتی ساخته شدند. نتایج این پژوهش نشان داد با افزایش میزان پودرآهن ۴۶میکرون در فیلر از ۳۰ به ۷۰ درصد میزان استقامت مارشال در مجموع ۱۲/۱۶ درصد افزایش همراه بوده و با افزایش پودرآهن ۶۳میکرون در فیلر از ۳۰ به ۷۰درصد میزان استقامت مارشال در مجموع ۲/۸۶ درصد افزایش داشته که این موضوع نشاندهنده نقش موثر پودرآهن در استقامت نمونه ها میباشد.

کلیدواژه ها

آزمونهای مارشال، آسفالت بازیافتی، پودرآهن، قیربهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.