طراحی خانه سالمندان با رویکرد هوشمند سازی در فضای داخلی و خارجی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENGIN09_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 874
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور لرستان
دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه پیام نور واحد دورود
چکیده
بخش بزرگی از جمعیت هر جامعه را سالخوردگان تشکیل میدهند که با گذشت زمان سهم آنها در ترکیب جمعیت بیشتر نیز میشود. افزایش بیرویه سالمند از یک سو و صنعتی شدن جوامع و به تبع آن به فراموشی سپردن سالمندان و عدم توجه به خواسته ها و نیازهای آنان موجب سرخوردگی و انزوای این افراد شده، از سوی دیگر باعث شده تا مسئله ی اسکان سالمندان به مقوله ای جدی تبدیل شود. سالمندان از جمله گروه های خاص اجتماعی هستند که به دلیل ویژگیهای جسمی و سنی خود، انتظارات ویژه ای از فضای پیرامون طلب میکنند. در ایران بدون توجه به شرایط روحی سالمندان، آنان در فضاهای کسل کننده نگهداری و مراقبت میشوند. نبود تجربه کافی در زمینه ی طراحی فضاهای مناسب سالمندان موجب شده تا سرای سالمندان به واژهای با معنایی بی اعتبار و خوفناک بدل شده که از دیدگاه اجتماعی نیز وجهه مناسبی نداشته باشد. طی چند دهه اخیر جمعیت افراد سالمند، رشد روز افزونی در جهان داشته است. این جمعیت رو به رشد، به مراقبتهای پزشکی و حمایتهای ویژهای نیاز دارند. یکی از راه های مراقبت از آنها استفاده از تکنولوژی خانه هوشمند است. در این مقاله سعی شده است به بررسی پارامترهای تاثیرگذار برای یک خانه سالمندان آرامش بخش همراه با استفاده از تکنولوژی و هوشمندسازی آن و معرفی چند سرای سالمند هوشمند در دنیا و ایران با بیان ویژگیهای منحصر به فرد آنها پرداخته شود .کلیدواژه ها
خانه سالمندان، معماری، هوشمند سازی، مراقبت سالمندمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.