ارزیابی زنده مانی میکروکپسول های چند لایه سویه های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم درشرایط شبیه سازی شده معده و روده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFI-8-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه چهره آرا ضیابری

نویسنده

فاطمه تابنده

نویسنده

مریم اوتادی

نویسنده مسئول

افشار علی حسینی

نویسنده

علی پرتوی نیا

نویسنده

چکیده

یکی از رویکردهای مهم در بحث کاربردهای غذایی و دارویی پروبیوتیک ها و اثربخشی آن ها در پیشگری و درمان بیماری ها، طراحی سیستم های کارآمد برای انتقال درون تنی هدفمند می باشد. در این پژوهش، سیستم جدیدی برای انتقال درون تنی هدفمند پروبیوتیک ها معرفی شده است. اهداف این پژوهش شامل: کارآمدی میکروژل های آنتی اسید پوشش داده شده، با فرمولاسیون پلی الکترولیت چند لایه آلژینات-کیتوزان با قابلیت زیستی باکتری های پروبیوتیک در شرایط شبیه سازی شده معده و روده می باشد. دو سویه از باکتری های پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به طور جداگانه در هیدروژل های آلژینات و کربنات کلسیم به عنوان یک عامل آنتی اسید (برای کنترل pH  در شرایط اسید ی) ریزپوشانی شدند. سپس، توسط تکنیک خود مونتاژ لایه به لایه LbL، با دو لایه آلژینات-کیتوزان پوشش داده شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که دو عامل آنتی اسید و ریزپوشانی ۴ لایه آلژینات-کیتوزان در حضور آنزیم پپسین در ۱/۸= pH و آنزیم پانکراتین در ۶/۸=pH، به طورقابل توجهی منجر به بهبود بقای باکتری های ریزپوشانی شده نسبت به باکتری های آزاد لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس رامنوسوس، به ترتیب log(cfu/g) ۶ و log(cfu/g) ۲ می شوند.پس از عبور از سیستم شبیه سازی شده گوارشی، تعداد سلول های زنده باکتریایی در هر دو سویه پروبیوتیک، در حد قابل قبولcfu/ml) ۱۰۶ (تعیین شد. به طور کلی، این نتایج نشان می دهد،که میکروژل های محافظ گوارشی پوشش داده شده با فرمولاسیون پلی الکترولیت چند لایه آلژینات –کیتوزان، می توانند در انتقال درون تنی کنترل شده پروبیوتیک ها به عنوان مکمل های غذایی به طور موفقیت آمیزی استفاده شوند.

کلیدواژه ها

آلژینات، پروبیوتیک، ریزپوشانی، میکروکپسول های چندلایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.