CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کیفیت زندگی در کودکان ۸-۱۲ساله مبتلا به آسم در کرج

عنوان مقاله: کیفیت زندگی در کودکان ۸-۱۲ساله مبتلا به آسم در کرج
شناسه ملی مقاله: JR_MJMS-64-6_023
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرضیه توکل - مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.
ثمین شرفیان - بخش آلرژی و ایمونولوژی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران.
یاسمن شاکر - مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.
مهلا علیزاده - مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
لیلا کیکاوسی آرانی - گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.
مصطفی قربانی - مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران. ۵. گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج ایران
مریم خوشخوی - گروه ایمونولوژی، مرکز تحقیقات آلرژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: آسم شایع ترین بیماری تنفسی مزمن در کودکان است. ۵-۱۰درصد بیماران از بیماری شدید رنج می برند که منجر به محدودیت در فعالیت روزانه می شود. آسم تاثیر به ویژه نوع شدید تاثیرقابل توجهی بر کیفیت زندگی بیماران دارد. این مطالعه برای ارزیابی کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به آسم ۱۲-۸ ساله طراحی شده بود.مواد و روش ها: دراین مطالعه مقطعی از پرسشنامه PedsQL TM ۴,۰استفاده شده است. بیماران ۸-۱۲ ساله مبتلا به آسم که آسم آنها بر اساس شرح حال و معاینه بالینی تایید شده و والدین آنها پرسشنامه را تکمیل کردند. همین پرسشنامه در کودکان سالم انتخاب شده از همین گروه سنی در مدارس تکمیل گردیده و سپس نتایج آنالیز شده است .یافته ها: بیش از نیمی از بیماران و گروه کنترل پسر بودند (۸۵ نفر = ۸۵.۶ درصد). میانگین نمره کل PedsQLTM ۴،۰ TM در گروه آسم ۲۳.۱۱ (۶۰/۱۵SD =) در مقایسه با ۸.۹۶ (۸۹/۹ SD =) در گروه کنترل بود (P <۰.۰۰۱). تمام جنبه های مختلف کیفیت زندگی ؛ عملکرد جسمی ، عملکرد اجتماعی ، عملکرد عاطفی و عملکرد تحصیلی در گروه آسم به طور قابل توجهی پایین تر بود. نمره کیفیت زندگی در بیمارانی که سابقه بستری شدن در بیمارستان و مبتلایان به آسم شدید بطور قابل توجهی پایین تر بود (۰۵/۰P <). تفاوت معنی داری در نمره PedsQLTM ۴،۰ TM بین دختران و پسران وجود نداشت (۰۵/۰P <).نتیجه گیری: آسم تاثیر سویی بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی کودکان شامل عملکرد فیزیکی،عملکرد احساسی،عملکرد تحصیلی و عملکرد اجتماعی دارد.

کلمات کلیدی:
آسم, کیفیت زندگی, کودکان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1487935/