جغرافیای دیرینه و زیست چینه نگاری سازند دلیچای در شمال دامغان (برش آهوانو) بر مبنای پالینومورف ها و روزن بران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-32-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه زارعی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران

چکیده

سازند دلیچای با سنگ شناسی مارن خاکستری – آبی با میان لایه های آهکی با ستبرای ۷۸ متر در برش چینه شناسی آهوانو در شمال دامغان مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین سن و انجام زیست چینه نگاری از حضور میوسپور Klukisporites variegatus و از فراوانی گونه Callialasporites dampieri که از گونه های شاخص ژوراسیک میانی است و وجود داینوفلاژله های شاخص باژوسین پسین مانند Cribroperidinium crispum Total Range Biozone، باتونین- کالووین پیشین Dichadogonyaulax sellwoodii Interval Biozone و کالووین پیشین- میانیCtenidodinum continuum Interval Biozone  و همچنین روزن بران بنتیک و پلانکتون شامل زون Lenticulina varians-Ophtalmidium Assemblage zone و lobigerina bathoniana Taxon range zone که تاییدکننده سن باژوسین پسین تا کالووین بالایی ؟ است استفاده شد. شباهت مجموعه فونای موجود در سازند دلیچای در منطقه مورد مطالعه (پالینومورف ها، روزن بران و دوکفه ای و رادیولر) با نقاط مختلف ایران (البرز مرکزی و البرز خاوری و باختری، بینالود و منطقه جنوب ایران) و دیگر نقاط جهان (مناطق اروپای شمال باختری و شمال باختر تتیس و....) تاییدکننده ارتباط دریایی و تبادل مجموعه فونا بین مناطق یاد شده در طول ژوراسیک میانی است.

کلیدواژه ها

جغرافیای دیرینه, زیست چینه نگاری, سازند دلیچای, پالینومرف, روزن بران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.