مقایسه میانگین تعداد کلونی قارچ کاندیدا آلبیکانس در بزاق بیماران مبتلا به بیماری لثه قبل و بعد از استفاده از گیاه داروئی چریش Neem
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنگره گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری
- کد COI اختصاصی: MPMPA01_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 160
نویسندگان
دندانپزشک
چکیده
پریودنتیت(بیماری لثه) یک بیماری التهابی، عفونی بافت های حمایت کننده دندان است که توسط میکروارگانیسم خاص یا گروهی از میکروارگانیسمهای خاص ایجاد میشود. همراه شدن پریودنتیت با بیماریهای دیگر از جمله کاندیدیازیس سبب ایجاد تظاهرات کلینیکی متفاوت و مقامی میشود.کاندیدیازیس توسط قارچ کاندیدا آلبیکانس ایجاد میشود که با تظاهراتی از قبیل التهاب و خونریزی از لثه خود را نشان میدهد.این مطالعه بررسی اثر بخش بودن فاز درمانی گیاه چریش به صورت دهانشویه بر التهابات لثه ای همراه با کاندیدیازیس میباشد. تعداد ۶۳ بیمار مبتلا به پریودنتیت همراه با کاندیدیازیس انتخاب گردیدند. پس از نمونه گیری از بزاق شیار لثه ای بیماران با استفاده از کن کاغذی شماره ۴۵، نمونه های کن کاغذی در یک سی سی سرم فیزیولوژی استریل قرارگرفته، سانتریفیوژ گردیده و سپس به محیط کشت کروم آگار منتقل گردیدند. کلونی کاندیدا آلبیکانس که به رنگ سبز در محیط کشت مشاهده گردید، برای هر بیمار شمارش شد. سپس به بیماران دهانشویه حاوی برگ های جوشیده شده گیاه چریش داده شد تا ۳ مرتبه در روز استفاده کنند. پس از ۶ هفته از بزاق شیار لثه ای هر بیمار مجددا نمونه گیری و مطابق قبل کشت گردید وکلونی های کاندیدا آلبیکانس شمارش گردیدند. میانگین تعداد کلونی بعد از درمان کاهش معناداری یافت p< ۰/۰۰۱ .به نظر میرسد که عصاره برگ جوشیده شده گیاه چریش سبب کاهش التهابات وخونریزی های ناشی از وجود قارچ کاندیدا آلبیکانس در محیط دهان میشود.کلیدواژه ها
پریودنتیت ، کاندیدیازیس ، کاندیداآلبیکانس ، گیاه چریشمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.