تعیین بیشترین میزان بهره بری ازمصرف چای سبز ایرانی با استفاده اززمان دم کردن متناسب با آزادسازی کاتچین در آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری
  • کد COI اختصاصی: MPMPA01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عبادالهی نطنزی

گروه منابع طبیعی و گیاهان دارویی مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره ) ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ساده ، کرج ، ایران

چکیده

چای سبز حاوی ترکیبات مهمی به نام پلی فنل می باشند که این ترکیبات خواص آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای دارند. یکی از مهمترین پلی فنلها طبیعی کاتچین می باشند که بسیاری از خواص درمانی در چای سبز از جمله خواص ضد سرطانی ؛ حفاظت کننده قلبی – عروقی را به آن نسبت می دهند. در این تحقیق بیسترین میزان آزادسازی ترکیبات فنلی در چای سبزایرانی متناسب با بیشترین میزان بهره گیری از کاتچین طی زمانهای مختلف دم کردن مشخص گردید. ابتدا ۵ گرم نمونه وزن شد و به ان ۱۰۰ میلی لیتر آب در دمای ۸۰ درجه ساتنیگراد اضاف شد و در زمانهای متفاوت دم کردن ۳ الی ۷۲ دقیقه قرار گرفتند . سپس نمونه ها طی چند مرحله صاف شدند توسط دستگاهHPLC واجد ستون C ۱۸ با فاز متحرک آب – استونیتریل و اسید استیک به ترتیب به میزان ۸۵-۱۵ و ۰/۵ میلی لیتر با سیستم شویش ایزو کراتیک و در طول موج ۲۷۵ نانومتر شناسایی شدند. نتاییج این تحقیق نشان داد که کمترین و بیشترین میزان آزاد سازی کاتچین در زمان ۳ و ۷۲ دقیقه بوده است که به ترتیب برابر mg/g ۰/۰۹۵± ۴۲۳ /۰و mg/g ۰/۰۲۹ ± ۱/۲۳ می باشد. از آنحاییکه آزاد سازی کاتچین در چای سبز بر خلاف فنل تام از زمان ۱۸ دقیقه افزایش پیدا می نماید و هرچه ازاد سازی این ترکیبات بیشتر شود خواص حفاضتی آن بیشتر می گردند در نتیجه بیشترین بهره گیری از چای سبز ایرانی بر اساس این تحقیق در محدوده زمانی ۱۸ تا ۷۲ دقیقه می باشد.

کلیدواژه ها

چای سبز ، پلی فنل ،کاتچین ، خواص حفاظتی ؛ بهره بری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.