طراحی تقویت کننده کم نویز با خطینگی بالا مبتنی بر روش پسا اعوجاج

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مهندسی برق و سیستم های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: NEEC06_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ریاحی

گروه مهندسی برق، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

محمدباقر نصراله نژاد

گروه مهندسی برق، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

مونس احراری

گروه برق، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه بیرجند، خراسان جنوبی، ایران

چکیده

تقویت کننده های کم نویز یکی از بلوک های اساسی در سیستم های فرستنده/گیرنده در مخابرات بی سیم هستند. کوچک شدن ترانزیستورها و کاهش ولتاژ منابع تغذیه موجب بدتر شدن خطینگی تقویت کننده های کم نویز شده، لذا یافتن راهکارهای بهبود خطینگی یکی از دغدغه های طراحان است. در این مقاله، یک تقویت کننده کم نویز در باند فرکانسی ۰.۸-۲.۶ GHz برای کاربردهای چند منظوره ارائه شده است. ساختار به کار رفته در این مدار، آرایش کسکود بوده که ایزولاسیون معکوس مناسبی را در مقایسه با آرایش C.S. ایجاد نموده و پایداری بهتری را در بهره های بالا عرضه می کند. برای افزایش خطینگی از یک ترانزیستور کمکی با ساختار پسا اعوجاج استفاده شده، که در قیاس با روش جمع آثار مشتقات از نظر پارامتر 〖IIP〗_۳ بهبود بیشتری را ایجاد می کند. همچنین عدم اتصال ترانزیستور کمکی به گره ورودی در این ساختار، باعث شده در تطبیق ورودی تاثیر منفی ایجاد نشود. شبیه سازی ها با استفاده از نرم افزار ADS و با تکنولوژی ۰.۱۸µm CMOS انجام و نتایج ارائه شده است.

کلیدواژه ها

تقویت کننده کم نویز، پسا اعوجاج، جمع آثار مشتقات، خطینگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.