فرصتها و چالشهای تدریس در شبکه ی آموزشی دانش آموزی (شاد) در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ یک مطالعه ی پدیدارشناسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آینده نگری در روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: FEMCONF02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عبدالهی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

امیرحسین کیذوری

دانشیار دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تجربه ی زیسته ی معلمان دوره ی ابتدایی شهرستان جوین از فرصتها و چالشهای تدریس در شبکه ی آموزشی دانش آموزی (شاد) در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بود.روش: روش پژوهش کیفی- پدیدارشناسی و جامعه ی آماری شامل کلیه ی معلمان دوره ی ابتدایی شهرستان جوین که تعداد ۱۰ نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.ابزار اندازه گیری: مصاحبه ی نیمه ساختاری که بر اساس دو سوال اصلی فرصتها و چالشهای تدریس در شبکه ی آموزشی دانش آموزی (شاد) اجرا شد. اطلاعات حاصل از مصاحبه به روش کدگذاری تجزیه و تحلیل شد. این فرصتها و چالشها هرکدام به صورت جداگانه در دو بخش مقوله های معطوف به معلمان و مقوله های معطوف به دانش آموزان دسته بندی شدند.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد در تجربه ی زیسته ی فرصتهای تدریس، مقوله های معطوف به معلمان: -۱) ارتقای سواد رسانه ای -۲ خلاقیت و نوآوری در تدریس -۳ افزایش استقلال عمل -۴ افزایش مسئولیت پذیری -۵ فرصتهای مطالعاتی بیشتر) و مقوله های معطوف به دانش آموزان نیز شامل: -۱) افزایش اعتمادبه نفس -۲ مشارکت والدین در امر آموزش -۳ یادگیری مهارت استفاده از فضای مجازی -۴ تلاش بیشتر در جهت یادگیری) بود. چالشهای تدریس نیز شامل مقوله های معطوف به معلمان ازجمله: -۱) هزینه بر بودن اینترنت -۲ مشکلات مربوط به زیرساختهای فنی -۳ دشوار بودن فرآیند ارزشیابی -۴ دشوار بودن ارائه ی محتوای مناسب) و مقوله های جزئی معطوف به دانش آموزان نیز شامل: -۱) هزینه بر بودن اینترنت -۲ مشکلات مربوط به زیرساختهای فنی -۳ افت عملکرد تحصیلی در فضای مجازی؛ مفهوم :۴ آسیب پذیری اجتماعی دانش آموزان ) بود.

کلیدواژه ها

تجربه ی زیسته، فرصت، چالش، تدریس، شبکه ی آموزشی دانش آموزی (شاد).

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.