شبیه سازی واحد بازیابی آمونیاک پتروشیمی لردگان با هدف بهینه سازی تجهیزات فرآیندی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ماهنامه پژوهش های نوین علوم مهندسی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NRES-5-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا منصوری

گروه مهندسی شیمی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران

نادر مختاریان

گروه مهندسی شیمی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش شبیه سازی واحد بازیابی آمونیاک پتروشیمی لردگان با هدف بهینه سازی تجهیزات فرآیندی می باشد که برای مجتمع پتروشیمی لردگان مورد مطالعه قرار گرفته است. پتروشیمی اوره - آمونیاک متشکل از دو بخش جذب گاز و دفع می‎باشد، براساس بررسی‎های صورت گرفته بالابودن فشار در کل سایت از نظر جذب آمونیاک در آب بسیار خوب بوده ولی پیوستگی این فشار بالا در بخش دفع علاوه بر بالا بردن ریفلاکس (بدلیل جبران انتقال جرم) منجر به بالارفتن مصرف یوتیلیتی در ریبویلر برج دفع و مبدل گرمائی خنک کننده حلال در گردش شده است. لذا علاوه بر اعمال افت فشار در بخش دفع، چگالنده نیز به برج دفع اضافه گردید که بطور خلاصه می‎توان گفت این روش منجر به بازیابی کامل بخار فشار بالا و آب خنک ساز و تعیین ریفلاکس بهینه برای برج دفع شد. در روش دوم سعی گردید تا علاوه بر افت فشار بوسیله انتگراسیون فرآیندی واحد بازیابی بازطراحی گردد که نقطه مثبت این روش را می‎توان در حذف ریبویلر و جایگزینی تزریق مستقیم بخار جهت دفع آمونیاک و خنک سازی حلال در گردش بوسیله گاز برج ورودی به واحد بیان نمود. نتایج حاکی از این بود که باز طراحی واحد بازیایی آمونیاک می‎تواند تاثیر بسزایی در بهینه‎سازی داشته باشد که این امر بوسیله آنالیز منحنی ترکیبی پینچ برای روند فعلی و باز طراحی نیز مشخص شد. نتایج نشان داد که نیازی به وجود کولر خنک سازی حلال بدلیل بهبود انتقال حرارت در مبدل حرارتی پیش از برج و بازیابی ۱۸۰۲۰ کیلوگرم در ساعت آب خنک سازی نیست و جایگزینی فشار بخار پایین بجای بخار فشار بالا در ریبویلر بدلیل کاهش دما در ریبویلر می باشد و همچنین کاهش مصرف یوتیلیتی در ریبویلر برج دفع تا ۱۸۰۲ کیلوگرم در ساعت را درپی دارد. تامین ریفلاکس برج دفع بوسیله استفاده از چگالنده و بهینه سازی ریفلاکس تا ۳۵/۳۹ کیلومول بر ساعت میسر می گردد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، واحد بازیابی آمونیاک، پتروشیمی لردگان، بهینه سازی، تجهیزات فرآیندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.