طراحی نیمرخ پیش بینی کننده رضایت زناشویی زوجین شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روان شناسی بالینی، دوره: 12، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_CPS-12-45_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده تابش

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، تهران، ایران.

هادی بهرامی احسان

استاد گروه روان شناسی بالینی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، تهران، ایران.

سید محمد رضا رضازاده

استادیار گروه روان شناسی بالینی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

رضایت زناشویی از جمله کلید واژه های پرشماری است که پژوهشگران خانواده سالهاست به آن پرداخته اند. علیرغم وجود مطالعات گسترده در این زمینه، تاکنون پژوهشی به منظور طراحی الگو و نیمرخ بومی ای برای پیش‎بینی رضایت زناشویی نپرداخته است. هدف از پژوهش حاضر طراحی نیمرخ عملیاتی بومی برای پیش‎بینی میزان موفقیت ازدواج در ایجاد رضایت زناشویی براساس مولفه‎های مهم تعیین‎کننده است. با الهام از پژوهش های موجود مهمترین متغییر های در گیر در رضایت زناشویی شناسایی و پرسشنامه ای تدارک شد. برای کشف مولفه های موجود و ساختار عاملی رضایت زناشویی در جامعه ایرانی ، ۲۴۰ فرد متاهل ساکن شهر تهران به صورت تصادفی به پرسشنامه تدوین شده رضایت زناشویی پاسخ دادند. داده ها به وسیله تحلیل عاملی و تحلیل عملکرد سیستم (ROC) تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد عشق، ثبات هیجانی همسر، بخشش زناشویی، تعهد، تفاهم مالی و رضایت جنسی ساختار عاملی را به خود اختصاص داده اند. همچنین نتایج نشان داد که در گروه زنان و مردان مقادیر این عوامل یکسان نیست. با این توصیف دو نیمرخ برای گروه زنان و مردان به دست آمد. نتایج این پژوهش نشان داد که با استفاده از این نیمرخ ها به خوبی می توان میزان رضایت زناشویی را در چشم اندازی آینده نگر پیش بینی کرد. نتایج این پژوهش می تواند در توسعه برنامه های آموزشی با هدف ارتقاء رضایت زناشویی و نیز در مشاوره های زوجی به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

رضایت زناشویی, پیش بینی رضایت زناشویی, مولفه های رضایت زناشویی, نیمرخ پیش بینی رضایت زناشویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.