طراحی و ساخت نانوژنراتور تریبوالکتریک چندلایه برای کاربردهای برداشت انرژی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پیشرفت های فناورانه در فیزیک کاربردی
  • کد COI اختصاصی: TAAPY01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ثابت مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه فیزیک، دانشگاه بوعلی سینا همدان

عاطفه نصری

دانشجوی دکتری،گروه فیزیک، دانشگاه بوعلی سینا همدان

پریسا فخری

استادیار،پژوهشگاه نیرو

بابک ژاله

استادتمام،گروه فیزیک، دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

بحران جهانی انرژی و مشکلات آلودگی محیط زیست موجب تلاشهای تحقیقاتی زیادی برای برداشت انرژی از محیط شده است. اخیرانانوژنراتور تریبوالکتریک (TENG) به عنوان یک تکنولوژی جدید، با طراحی آسان و مقرون به صرفه برای تبدیل انواع مختلف انرژی مکانیکی محیط مانند امواج اقیانوس، باد، قطرات باران وحرکت انسان به انرژی الکتریکی، مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله سعی شده-است اصول کاری این نانوژنراتورها و تاثیر تعداد لایه های آن بر تولید الکتریسیته بررسی شود. نانو ژنراتور تریبوالکتریک چند لایه انعطاف پذیر با مواد مقرون به صرفه، ساختار ساده و اندازه کوچک ۵/۵ cm) (۵/۵ با ادغام دو، چهار و هشت لایه واحد بر روی یک بستر منعطف ساخته شد. نتایج نشان میدهند که ولتاژ تولیدی با افزایش تعداد لایه های تریبو بهبود قابل ملاحظه ای داشت. نانو ژنراتور ۸ لایه قادر به روشن کردن فوری سه لامپ الایدی تجاری بود. بنابراین، این ژنراتورها را میتوان بر روی پد کفش، به لباس و بر روی بدن انسان برای دستیابی به دستگاه های الکترونیکی قابل حمل خودشارژ، متصل کرد.

کلیدواژه ها

برداشت انرژی، تریبوالکتریک، چندلایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.