مقایسه عملکرد حرارتی سقف های عرشه فولادی عایق دار با سقف مشابه فاقد عایق در ساختمان های اقلیم اروپای مرکزینمونه های موردی: ( شهرهای فرانکفورت ، پراگ ، وین و لوزان )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی ، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
  • کد COI اختصاصی: EISTC12_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیا تیزکار

کارشناس ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

میثم رستگار

کارشناس ارشد معماری ، موسسه آموزش عالی طبری بابل

چکیده

یکی از سقف های مدرن که هم اکنون در ساختمان ها در حال استفاده چشم گیری می باشد، سقف عرشه فولادی است. استفاده از سقف عرشه فولادی به معمار امکان اجرای سقف و بتن ریزی در تمامی طبقات یک ساختمان به طور هم زمان را فراهم می کند. هدف از این پژوهش مقایسه میزان انرژی مورد نیاز برای گرمایش و سرمایش دو ساختمان مسکونی یکی دارای سقف عرشه فولادی عایق دار و دیگری دارای سقف عرشه فولادی فاقد عایق در اقلیم اروپای مرکزی و با یک متراژ معین است .این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش تحلیلی – توصیفی بوده و جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و برای شبیه سازی و تحلیل داده ها از نرم افزار استفاده شده است . ابتدا اطلاعات آب و هوایی ایستگاه سینوپتیک چهار شهر منتخب اقلیم اروپای مرکزی تهیه و سپس دو مدل ویلای مسکونی با مساحت زیربنای ثابت ، تهویه مکانیکی و کاربری مسکونی با ساکنین ۴ نفر و مورد استفاده در تمام روزهای هفته به صورت ۲۴ ساعته برای هر چهار شهر با نرم افزار ECOTECT شبیه سازی و میزان انرژی گرمایشی و سرمایشی مود نیاز هر دو ساختمان مورد آنالیز قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که سقف عرشه فولادی عایق دار در شهرهای بخش شمالی و مرکزی اقلیم قاره ای مرطوب اروپای مرکزی ( فرانکفورت و پراگ ) از لحاظ سرمایشی عملکرد بهتری نسبت به شهرهای جنوبی این اقلیم ( وین و لوزان ) را دارد. همچنین سقف عرشه فولادی عایق دار در شهر لوزان سوئیس در بخش جنوبی این اقلیم هم از لحاظ گرمایشی و هم از لحاظ مجموع انرژی مورد نیاز سالانه بهینه ترین عملکرد را دارا است .

کلیدواژه ها

رفتار حرارتی ، سقف عرشه فولادی ، اروپای مرکزی ، نرم افزار اکوتکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.