تاثیر شاخص های توسعه مدیریت انسانی بر بهره وری نیروی انسانی با تاکید بر نظر خبرگان اقتصاد شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، امور مالی، تجارت، بانک، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MFTCONF12_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید بابائی

دکترای علوم اقتصادی، استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده تحقیقات بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

علیرضا بابائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی، کارمند بانک ملی ایران، ابهر، زنجان، ایران

چکیده

در هر سازمانی، منابع انسانی، قوی ترین و اصلی ترین نقش را در دست یابی به اهداف و رقابت پذیری ایفا می کنند و سازمان ها برای بقا در محیط پیچیده و پرچالش، به نیروی انسانی توانمند و خلاق نیازمند هستند. البته ترکیب صحیح همه منابع (انسانی، مالی و مواد اولیه) با توجه به شرایط و مقتضیات، ابزاری جهت دستیابی به مقاصد تعریف شده هر سازمان می باشد ولی با توجه به تغییر اقتصاد جهانی به اقتصاد مبتنی بر اطلاعات و فناوری، اهمیت سرمایه انسانی نسبت به سایر منابع بیشتر شده است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی است و جهت استخراج اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. روش برآورد مدل حداقل مربعات جزیی بوده که با استفاده از نرم افزار Smart PLS اقدام به برآورد مدل نمودیم. در این مطالعه بر اساس ۱۸۰ پرسشنامه جمع آوری شده از مدیران و کارشناسان مدیریت اقتصاد شهری و با در نظر گرفتن ۸ شاخص «تجزیه و تحلیل مشاغل، طراحی مشاغل/ باز طراحی مشاغل، طراحی/ بازنگری ساختار سازمانی، برنامه ریزی منابع انسانی، جذب و تامین منابع انسانی، مدیریت روابط کارکنان، آموزش و توسعه منابع انسانی و بازنشستگی و خروج منابع انسانی» با استفاده از روش PLS در فضای نرم افزار XLSTAT این نتیجه حاصل گردید که تمامی شاخص های تحت بررسی تاثیر مثبتی بر مدیریت منابع انسانی در سیستم مدیریت اقتصاد شهری دارند. لازم بذکر است شاخص آموزش و توسعه منابع انسانی بالاترین تاثیر را بر مدیریت منابع انسانی دارد؛ همچنین مدیریت منابع انسانی با ضریب ۸۲۹/۰ واحد تاثیر مثبت و معناداری بر بهره وری نیروی دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت نیروی انسانی، مدیریت اقتصاد شهری، کارایی، اثربخشی، PLS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.