کیفیت حسابرسی وسود پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB12_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هارون کمال زئی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی

منصور شهسوارزئی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی

چکیده

نقش حسابرسی ارزیابی کیفیت اطلاعات برای استفاده کنندگان است. از جمله عوامل اساسی در ایجاد تغییرات بنیادی در محیط اقتصادی ایران، می توان عمومی شدن مالکیت بنگاه های اقتصادی، تامین مالی از طریق مشارکت عمومی و خصوصی سازی بخش های دولتی و بنگاه های اقتصادی را نام برد. در چنین شرایطی شفافیت و کیفیت مطلوب اطلاعات مالی، که پایه و اساس تصمیم گیری های بهینه اقتصادی سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و بطور اعم استفاده کنندگان از اطلاعات است، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.هدف بررسی و مطالعه رابطه بین دوره تصدی حسابرس و پایداری سود است و سوالی پیش می آید که ارتباط بین دوره تصدی حسابرس و پایداری سود برچه اساسی است؟ بر این فرضیه بین دوره تصدی حسابرس و پایداری سود رابطه معناداری وجود دارد. روش تحقیق از نوع هدف، کاربردی است. هدف تحقیق کاربردی، توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. همچنین از لحاظ نحوه اجرا توصیفی-پیمایشی و از لحاظ ارتباط بین متغیرها از نوع همبستگی است.نتایج پژوهش نشان می دهد صاحب کارانی که حسابرس (اعم از سازمان حسابرسی و سایر موسسات حسابرسی) آن ها را به مدت بیش از یک سال حسابرسی کرده است، تمایل چندانی به تغییر حسابرس از خود نشان نمی دهند. علت این موضوع می-تواند دو دلیل زیر باشد: ۱) این قبیل موسسات یا کار خود را به درستی انجام داده اند و یا طبق قوانین و مقررات ملزم به استفاده از خدمات آن ها هستند (دلایل مثبت) و یا ۲) صاحبکاران با این قبیل موسسات هم دست هستند (دلیل منفی). نتایج بدست امده با نتایج تحقیقات الزوبی (۲۰۱۸)، سالم (۲۰۱۸) و انیس و چابچوب (۲۰۱۶) مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

حسابرسی، اطلاعات مالی، پایداری سود، بهینه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.