تدابیر یوروپل در پیکار با تبهکاریهای سایبری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV05_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل امامی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد واحد تبریز

چکیده

دهکده جهانی امروز شاهد تحولات بسیاری در همه زمینه هاست، بطوریکه رشد و توسعه علوم و تکنولوژی بسیاری از یافته های اثبات شده علمی را هم زیر سوال برده و هم با ابتکارات و ابداعات جدید به ساختارهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تمدنی تنوع جدیدی بخشیده است، اما مانند هر رویداد و پدیده جدید کسانی هستند که از یافته های علمی برای تحقق اهداف شوم به ویژه مالی و اقتصادی سوءاستفاده میکنند که جامعه بین المللی از آن به عنوان جرایم سازمان یافته فراملی یاد میکند. در عین حال به لحاظ تنوع بسیار زیاد کشورها و منزلت و جایگاه برجسته حاکمیت امر همکاری بین کشورها در زمینه های مختلف به سرعت پیش نمیرود و کماکان مانند دو قرن گذشته کشورها به همدیگر و خواسته های هم با شک و تردید مینگرند و برای مثال علاقه ای به همکاری برای مبارزه با تبهکاریها و جنایات بین المللی یا ندارند و یا تعهداتی را که میپذیرند، تعهدات کاغذی است و از قوه به فعل در نمی آید. جرایم سایبری یکی از جرایمی است که امروزه امنیت بین المللی و صلح جهانی را به شدت تهدید میکند، زیرا اشخاصی را که مرتکب این جرایم میشوند پشت دستگاههای کامپیوتری فوق پیشرفته نشسته و اطلاعات و حسابهای ملل جهان را زیر و رو کرده و با اعمال مجرمانه خود موجب ایجاد بی نظمی در رشد اقتصادی ملل جهان را فراهم می آورند. البته نگاه سازمان ملل به این موضوع بسیار در خور توجه است، اما بیشتر به صورت تئوری توصیه هایی را مینماید و به لحاظ تعداد زیاد کشورها و تنوع جرایم سایبری حتی پلیس بین الملل نیز از عهده مقابله با حجم فراوان جنایات سایبری بر نمی آید، به همین جهت با تشویق ساز و کارهای منطقه ای سعی دارد که توان کشورها و سازمانهای منطقه ای را در زمینه مقابله با جرایم سایبری ارتقا داده و نظم و امنیت را به فضای سایبری برگرداند، در این راستا سازمانی به نام یوروپل بر مبنای توافقات اتحادیه اروپا قصد دارند با شیوه های خود به پیکار با جرایم سایبری بپردازد و این چالش اصلی یوروپل در مقابله با بزهکاران سایبری است.

کلیدواژه ها

یوروپل، جرایم سایبری، اتحادیه اروپا، جرم انگاری، حاکمیت ملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.