بررسی و مطالعه فرآیند نوین تقطیر غشایی و روشهای کنترل رسوبگرفتگی در این فرآیند

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_805
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه رستگاری

کارشناس فنی، شرکت آب و فاضلاب استان فارس

چکیده

یکی از مشکلات جدی جوامع امروزی دسترسی به منابع آبی قابل شرب است. با توجه به این که 97 درصد از منابع آبی کره زمین را آب های شور موجود در دریا ها، تشکیل می دهند و بخش کمی از 3 درصد منابع آبی باقی مانده، به صورت منابع آب های سطحی و زیرزمینی قابل دسترس می-باشند. با توجه به این امر، ضرورت برنامه ریزی دقیق جهت بهره وری بهینه از منابع آبی موجود اجتناب ناپذیر می باشد. از طرفی، رشد جمعیت جهان و در نتیجه رشد سریع صنایع مختلف مصرف کننده آب، موجب کاهش قابل ملاحظه منابع آب های سطحی و زیرزمینی، گردیده است. یک راه حل مناسب جهت رفع این معضل، استفاده از منابع فراوان آب دریا و تبدیل آن به آب شرب و آب مناسب جهت استفاده در صنایع می باشد. در این مقاله، پس از معرفی سیستم تقطیر غشایی و بیان اصول و مکانیزم های مختلف این سیستم، به بررسی عمده ترین مشکل موجود در سیستم های غشایی یعنی رسوب گرفتگی پرداخته شده است، و پس از بیان انواع و علت گرفتگی در این سیستم، تکنیک های اصلی برای کنترل رسوب گرفتگی در این سیستم غشا یی، توضیح داده شده است.

کلیدواژه ها

نمک زدایی و شیرین سازی آب، تقطیر غشایی، رسوب گرفتگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.