بررسی دیدگاه برخی مستشرقان درباره «همجنس گرایی» در قرآن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نشریه قرآن پژوهی خاورشناسان، دوره: 10، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_QKH-10-19_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا جلالی کندری

استادیار دانشگاه الزهراء

اعظم سادات شبانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا

چکیده

برخی از مستشرقان شبهه جدیدی درباره قرآن مطرح کرده اند. آنان با استناد به آیه ۲۴ سوره طور همجنس گرایی را مورد تایید قرآن می دانند. نمونه بارز این اندیشه را می توان در مدخل «همجنس گرایی» در دائره المعارف قرآن لایدن یافت. نوشتار حاضر با تکیه بر مفهوم شناسی واژه غلمان و با کمک آیات قرآن و تفاسیر، ادعای طرفداران این نظریه را به چالش کشیده است. بررسی معنای غلمان در زبان عربی عصر نزول و در آیات قرآن مشخص می سازد که این واژه به معنای موجوداتی برای تطمیع جنسی نیست. همچنین توجه به معنا و کاربرد کلمات همنشین آن یعنی «طوف» و «ولدان» روشن می سازد که وظیفه این موجودات پذیرایی و رفت و آمد برای خدمت به بهشتیان است. به نظر می رسد مفاهیم به کار رفته در قرآن درباره آخرت، حالتی استعاره گونه دارد؛ چون این امور از دسترس تجربه مستقیم بشر خارج است.

کلیدواژه ها

مستشرقان, همجنس گرایی, طواف, ولدان, غلمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.