جایگاه محیط زیست از منظر اسلام
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_678
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5533
نویسندگان
کارشناس،مهندسی بهداشت محیط،دانشگاه علوم پزشکی شیراز
استادیار،عضو هیئت علمی گروه تغذیه ،دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده
امروزه با ظهور صنایع وکارخانجات، آلودگی های زیست محیطی یکی از معضلاتی است که انسان با آن دست به گریبان است . محیط زیست در دین مبین اسلام وسیره ی پیامبرمورد توجه است و اسلام که دین جامع و کاملی است ازاین منظر نیز رهنمودهایی را ارایه می فرماید.هدف از این مطالعه بررسی جایگاه محیط زیست ازمنظراسلام در قرآن کریم ،احادیث و متون اسلامی می باشد.بدین منظورجهت انجام این مطالعه به منابع و متون اسلامی مراجعه شد و مطالب مرتبط با این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.آنچه که مسلم است اسلام توجه خاصی به محیط زیست داشته است، که می توان به سخن گرانبهای امام علی (ع) که می فرمایند آنچه را که آفرید به اندازه گیری درست استوار کرد و با لطف و مهربانی نظمشان داد و به خوبی تدبیر کرد. اشاره نمود. بی شک انسان کریم که صاحب مقام خلافت الهی است زیباییها جمال و جلال الهی را در طبیعت نیز حافظ است و در آبادانی، احیا و سالم سازی محیط پیرامون متعهد است.قداست حفظ محیط زیست هم سان اجر تلاوت قرآن است و قرآن کریم درباره ی ناسپاسان زیست محیطی و فاقدان فرهنگ صیانت محیط زیست ،چنین فرموده است:ظهر الفساد فی البر و البحربما کسبت ایدی الناس لیذیقهم بعض الذی عملوا لعلهم یرجعون آنچه که از این فرمان الهی برمی آید این است که تابلوی زیبای آفرینش امانت الهی به دست بشر است وازآنجا که سلامت محیط زیست ارتباط تنگاتنگ با حیات سالم جامعه دارد،بنابراین در دین حنیف الهی که در طول تاریخ برانبیای الهی تجلی می یافت ، شناخت اصول زیست محیطی و تحصیل آن و پرهیز از تخریب آن و سعی برای سالم سازی آن از بارزترین حقوق انسانی ونیز از روشن ترین تکالیف بشری به شمار می آید.کلیدواژه ها
اسلام ،محیط زیست ،جایگاهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.