مقایسه تاب آوری، خودکارآمدی و کیف یت زندگی در زنان خشونت دیده با خشونت ندیده شهرستان لاهیجان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE12_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تندیس اسماعیل زاده

کارشناسی ارشد گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، گیلان ، ایرا ن

مقصود فقیرپور

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، گیلان، ایران

چکیده

اهمیت جایگاه زنان در جامعه و نقش آن ها در توسعه کشور بر کسی پوشیده نیست. این پژوهش بهمقایسه تاب آوری، خودکارآمدی و کیفیت زندگی در زنان خشونت دیده با خشونت ندیده شهرستا نلاهیجان پرداخته است. این پژوهش با توجه به هدف و کاربرد از نوع کاربردی و روش تحقیق انتخابشده از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری پژوهش شامل دو گروه اول زنان خشونت ندیده و گروه دوم زنان خشونت دیده ای که در بازه زمانی مهر ۱۳۹۸ تا مرداد ۱۳۹۹ به مرکز بهزیستی لاهیجانمراجعه نمودند. به دلیل تعداد کم زنان خشونت دیده مراجعه کننده کلیه این زنان وارد پژوهش شده کهتعداد آنها ۳۰ نفر می باشند. همچنین ۳۰ نفر از زنان عادی نیز در این پژوهش شرکت داده شدند . برایجمع آوری داده ها از پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (۲۰۰۳)، پرسشنامه خودکارآمدی شرر وهمکاران (۱۹۸۲) و پرسشنامه کیفیت زندگی ویر و شربورن (۱۹۹۲) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیلداده ها از آزمون تجزیه و تحلیل واریانس تک و چند متغیره و نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ استفاده شد.یافته ها نشان داد بین تاب آوری زنان خشونت دیده و خشونت ندیده تفاوت وجود دارد. بین خودکارآمدیزنان خشونت دیده و خشونت ندیده تفاوت وجود دارد . بین کیفیت زندگی زنان خشونت دیده و خشونتندیده تفاوت وجود دارد. بتابراین بین زنان خشونت دیده و خشونت ندیده در بابا متغیرهای ذکر شدهتفاوت وجود داشته و کیفیت زندگی و تاب آوری و خودکارامدی در زنان خشونت ندیده بیشتر از زنانخشونت دیده است.

کلیدواژه ها

تاب آوری، خودکارآمدی، کیفیت زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.