بررسی منشأ و علل گرد و غبار و اثرات آن بر محیط زیست در غرب کشور
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_608
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1599
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه ایلام
عضو هیئت علمی گروه جنگل و مرتع، دانشگاه ایلام
عضو هیئت علمی گروه جنگل و مرتع، دانشگاه ایلام
چکیده
شناخت منشاء و دلایل پدیدههای اقلیمی، یکی از مهمترین راهکارهای کاهش خسارات ناشی از آنهاست. یکی از این پدیده های طبیعی که در چند سال اخیر در کشور ایران به ویژه در غرب کشور رایج شده است، پدیده گرد و غبار بوده، به طوری که بسیاری از مکانیزمهای اجتماعی، اقتصادی و حتی اداری این منطقه را دچار اختلال نموده است. عوامل و منابع بسیاری در ایجاد گرد و غبار و انتقال آن به استانهای کشور وجود داشته و شناخت کافی از این عوامل، منشاء شکل گیری و زمان وقوع آنها، نقش اساسی در کاهش خسارات های آنها دارد. نتایج بررسیهای مروری این تحقیق نشان داد که پدیده گرد و غبار و آلودگی هوا که چند سالی است اکثر شهر های کشور را فرا می گیرد به علت نفوذ سامانه پر فشار در بخشهای جنوبی عراق و شمال عربستان است. همچنین نتایج محققان نشان داده که گرد و غبار از ترکیبات پیچیدهای از عناصر شیمیایی مانند سیلیس، کربن، کلسیم، پتاسیم و برخی دیگر از عناصر آلی و خطر ناک تشکیل شده است که اثرات سوء بسیاری بر سلامتی، محیط زیست، پوشش های گیاهی، اقتصاد، هدر رفت خاک و غیره دارد که در این مقاله به طور مفصل به بررسی آنها پرداخته شده است.کلیدواژه ها
گرد و بار ، محی زیست، سلامای، زاگرسمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.