ارایه الگوی اجرای موفق استراتژی در شرکت های خودروسازی ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 9، شماره: 36
- کد COI اختصاصی: JR_IAMS-9-36_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 444
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت استراتژیک، دانشگاه تربیت مدرس
استاد و عضو هیئت علمی گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
چکیده: تحقیقات پیشین نشان می دهد که تدوین خوب استراتژی همراه با اجرای مناسب آن منجر به اثربخشی برنامه ها می شود. در حوزه اجرای استراتژی، الگوی غالبی که بتواند عوامل موثر و تعامل میان آن ها را به خوبی تبیین کند، اندک است. از این رو هدف پژوهش حاضر، ارایه مدل اجرای موفق استراتژی با استفاده از ترکیب عوامل موثر بر اجرا و بر اساس شرایط بومی کشور است؛ در این پژوهش به بسترسازی اجرا بعنوان پیش نیاز شروع اجرای استراتژی ها و نیز بحث فرآیندهای درون سازمانی و تاثیرات مدیران در قالب معنابخشی توجه شده است. پژوهش حاضر ازنظر رویکرد، یک پژوهش کیفی است. برای طراحی مدل، از طرح نظام مند اشتراوس و کوربین استفاده شده است. بدین منظور با ۲۱ نفر از مدیران و معاونین شرکت های برتر خودروسازی و اساتید دانشگاهی، مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت و بر اساس کدگذاری باز و محوری، ۳۰ متغیر موثر در قالب شش مقوله اصلی، مفهوم سازی و طبقه بندی شده است؛ سپس مدل طراحی شده نهایی، به تایید مشارکت کنندگان و ناظرین بیرونی رسید. نظریه اجرای موفق استراتژی به تبیین عوامل موثر بر اجرای موفق و نحوه تعامل آن ها با یکدیگر می پردازد. اجرای موفق استراتژی تابعی از بسترسازی مناسب برای اجرا، مدیریت کنشی، عوامل درون سازمانی، ثبات نسبی و همراهی سازمانی است. بسترسازی شرط علی ایجاد مدیریت کنشی بوده و مدیریت کنشی نیز همراه با عوامل درون سازمانی و ثبات نسبی محیط منجر به همراهی سازمانی می شود. پیامد نهایی مدل، اجرای موفق استراتژی است که در قالب اجماع سازمانی، تحقق اهداف و چشم انداز، بهبود سازمانی و اجرای مستمر برنامه ها بیان شده است.کلیدواژه ها
بسترسازی, مدیریت کنشی, معنابخشی, همراهی سازمانی, اجرای موفق استراتژیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.