طراحی فیلتر غیرفعال تک تنظیمه به منظور حذف هارمونیک در یک ریز شبکه ترکیبی شامل توربین بادی، سلول خورشیدی و بار غیرخطی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق ،الکترونیک و شبکه های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: EESCONF07_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمس الدین کمالوند

شرکت توزیع برق استان لرستان- کارشناس تحقیقات

علی ستاری

شرکت توزیع برق استان لرستان- کارشناس فناوری اطلاعات

چکیده

رشد تجهیزات الکترونیک قدرت و ظهور صنایع مدرن در شبکه توزیع، گسترش اعوجاج هارمونیکی را درشبکه های توزیع سبب شده است. با توجه به مطرح شدن موضوع ریزشبکه ها، و رشد روز افزون ادوات الکترونیک قدرت در بارهای شبکه از یک طرف، و همچنین وجود تولیدات پراکنده تجدیدپذیر مثل توربین بادی و سلول خورشیدی از طرف دیگر، موجب تغییرات عمدهای در شاخصهای کیفیت توان شده است. یکی از مهمترین شاخصهای کیفیت توان در این شرایط آلودگی هارمونیکی ریز شبکه میباشد که میتواند قابلیت اطمینان ریز شبکه را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو، آنالیز هارمونیکی شبکه های توزیع دارای اهمیت ویژه ای است. بنابراین، در این مقاله یک روش جدید جهت طراحی فیلترهای غیر فعال به منظور حذف هارمونیکهای تولیدی ادوات الکترونیک قدرت در یک ریز شبکه ترکیبی شامل بار غیر خطی، توربین بادی و سلول خورشیدی ارائه میشود. برای این منظور ابتدا پخش بار هارمونیکی و پاسخ فرکانسی ریز شبکه نمونه در نرمافزار ETAP ارائه میشود و اطلاعات مورد نیاز برای طراحی فیلتر غیر فعال استخراج میشود. سپس با توجه به آرایش ریز شبکه و نتایج بدست آمده مقدار پارامترهای سلف و خازن از فیلتر غیر فعال تعیین و شبیه سازی میشوند. نتایج شبیه سازی، کار آمدی فیلتر غیر فعال تک تنظیمه و همچنین بهبود پارامترهای کیفیت توان در ریز شبکه را تائید میکند.

کلیدواژه ها

ریزشبکه، کیفیت توان، انرژیهای تجدید پذیر، فیلتر غیر فعال تک تنظیمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.