نقش آتریوم در بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان های اداری
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_500
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3677
نویسندگان
دکترای معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه هنر اصفهان
دکترای معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
رویکرد پایداری در طراحی ساختمان های اداری؛ به عنوان یکی از پر مصرف ترین منابع مصرف انرژی؛ مبحثی است که امروزه دغدغه ذهنی بسیاری از طراحان پایدار قرار گرفته است. آنچه که فقدان آن در فضای اداری معاصر احساس می شود، گرمایش، سرمایش و تهویه مؤثر و مناسب در چنین فضاهایی می باشد. چرا که افراد در فضاهای اداری ساعات بسیاری را به صورت غیر فعال و ساکن به سر برده و هوای راکد آن جا محیطی نامناسب برای فعالیت ایجاد می نماید. در اینگونه فضاها، به جهت رفع مشکل، فضاهای واسطی مانند (آتریوم ها) برای تأمین روشنایی طبیعی، شرایط آسایش داخلی و ایجاد ریز اقلیم معتدل، به عنوان مفصلی فضایی طراحی می کنند. آتریومها به واسطه عوامل کالبدی و محیطی خود دارای عملکرد حرارتی متغیری هستند که عدم توجه طراحان به آنها اختلال در آسایش افراد و اتلاف انرژی را به همراه خواهد داشت. هم چنین در صورت طراحی مناسب، آتریومها قابلیتهای مناسبی برای جذب انرژی خورشید و ذخیره سازی آن دارند. این میزان انرژی میتواند تا 40% از انرژی مصرفی برای تأمین آسایش حرارتی درون آتریوم را کاهش دهد. با توجه به بازنگری در طراحی فضاهای واسط میتوان گام مهم دیگری را برای ارتقاء کیفی محیط انسانی و ارتباط اکوسیستمی با محیط برداشت تا نسلهای فردا نیز از تلاشهای امروز طراحان در زمینه صرفه جویی از انرژی بهره ببرند. در این مقاله روش های تهویه و نورگیری مناسب در فضاهای آتریوم مانند به منظور بهینه سازی مصرف انرژی و پایین آمدن هزینه های ساختمان در رسیدن به اهداف معماری پایدار بررسی می شود. این مقاله به روش کتابخانه ای تهیه شده است.کلیدواژه ها
اداری، معماری، انرژی، آتریوم، بهینه سازی مصرف سوختمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.